Fatální zásah policistů v Ohiu: Zastřelili těhotnou zlodějku. Chtěla nás přejet, hájí se

Policista zastřelil těhotnou zlodějku, případ šetří kriminalisté.

Policista v USA zastřelil těhotnou ženu

Americká policie řeší další skandál. Muži zákona na předměstí Columbusu ve státě Ohio zastřelili jednadvacetiletou Afroameričanku, která byla v šestém měsíci těhotenství. Spoušť měl strážce zákona zmáčknout poté, co kradla v obchodě. Střelbu nepřežilo ani nenarozené dítě.

Bylo jí 21 let a doma na ni čekali dva synové. Matky se už ale nedočkali. Ta'Kiya odešla se skupinou přátel z obchodu bez zaplacení. V tu chvíli byli na parkovišti dva policisté. Zatímco ostatním se podařilo utéct, těhotné ženě nikoliv. Jeden ze strážníků přistoupil k jejímu vozu a snažil se jí zabránit v odjezdu.

ČTĚTE TAKÉ: Tvrdý zásah proti klimaaktivistům. Policista v Nevadě prorazil blokádu autem, pak vytáhl zbraň

Ta'Kiya ale podle policie nedbala jejich pokynů a rozjela se přímo na jednoho z nich. V tu chvíli policista vystřelil. Její vůz pak jel ještě asi 15 metrů, než narazil do zdi supermarketu. I když byl shodou okolností na místě lékař, který jí poskytl okamžitou pomoc, mladá matka a její dítě v nemocnici zemřely.

„Každá ztráta života je tragédie. Rodina zemřelé ženy je pochopitelně rozrušená. Osobně jsem mluvil s jedním z jejích členů a budu je i nadále informovat o tom, co se děje,“ uvedl policejní náčelník John Belford.

Policie jméno policisty nezveřejnila, případ vyšetřují kriminalisté. Celý incident zaznamenala kamera, zatím ale vyšetřovatelé záznam nezveřejnili. „Tato vražda se nedá ospravedlnit. Policie se nám bude snažit tvrdit, že neměla jinou možnost než střílet,“ řekl zástupce rodiny Shean.

Policisté údajně nevěděli, že je žena těhotná. Ta'Kiya podle rodiny čekala vysněnou holčičku, která se měla narodit v listopadu. Pojmenovat ji chtěla po zemřelé matce. „Dalo se to vyřešit i jinak, nemusel je zabíjet. Nemusel zmařit dva životy,“ uvedla babička zemřelé ženy.

Přátelé a známí se po její smrti sešli u místa tragédie a dožadovali se odpovědí od policie. „My se spravedlnosti dočkáme,“ řekla kamarádka zemřelé.

Tagy: