Policisté chystají jarní měření rychlosti. Na „rebely“ silnic můžete upozornit i vy

Hitparáda nebezpečných míst

Frajeřina nebo spěch. Důvodů, proč řidiči jezdí nebezpečnou rychlostí, je hned několik. Často pak takové jízdy končí tragicky. Policisté proto kromě obvyklých kontrol opět chystají jarní měření rychlosti, takzvaný speed marathon. A vyzvali i řidiče, aby jim sami pomohli vytipovat úseky, kde se setkávají s riskantně jedoucími auty.

Častou příčinou tragických nehod je velká rychlost. Právě proto policisté vyrazí s radary k silnicím. „Hlavním cílem speed marathonu je snížení nehodovosti a zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ uvedla mluvčí policie Martina Joklová.

Jeden zatím neurčený den v březnu budou policisté měřit rychlost po celé republice. V každém okrese vytipují přibližně osm problémových úseků. S tím jim můžete pomoci i vy. „Veřejnost se může zapojit hlasováním na on-line webových stránkách bezpecnecesty.cz,“ podotkla Joklová.

Ke zlepšení inkriminovaných úseků pak bude sloužit i bezpečnostní analýza. „Samozřejmě musíme také vybírat místa, kde je možné zastavovat řidiče při silničních kontrolách,“ dodala mluvčí policie.

Pokud byste policistům chtěli také zaslat svůj tip, pospěšte si. Hlasování končí už 28. února.

Tagy: