Tady je, ukázala holčička na hledaného muže v Praze. Policisté ho dopadli pomocí taseru

Protesty v Praze

Zpacifikování taserem

Myslel, že v ulicích noční Prahy dokáže zmizet před policisty. Jenže ho zastavil zásah elektrickým výbojem z taseru. Policisté poté během lustrace zjistili, že šlo o muže, na kterého byl vydán zatykač a už se několik měsíců vyhýbal vězení.

Policejní hlídka projížděla nočními ulicemi hlavního města, když si všimla auta a v něm podezřelé dvojice mužů. „Řidič předložil všechny potřebné doklady a lustrace proběhla v pořádku, spolujezdec však vypadal velice nervózně a následně se pokusil o útěk,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. „Policistka se mu v tom snažila zabránit, avšak při tom se jí muž vysmekl a zranil ji na ruce,“ řekl Hrdina.

Muž se schoval mezi zaparkované vozy. Ve tmě bylo složité ho najít. Pomohla až náhoda, a to konkrétně malá holčička, která byla s maminkou na procházce. Dívka na muže upozornila zvoláním „tady!“.

„Při následném pronásledování použil policista taser, čímž zamezil dalšímu útěku. Muž už se nezmohl na žádný odpor. Zůstal ležet na zemi v trávě,“ informoval Hrdina.

„Následnou lustrací bylo zjištěno, že je na něj vydán zatykač, protože se vyhýbá trestu,“ doplnil mluvčí. Policisté u něj navíc našli sáčky s pervitinem. To mu může pobyt za mřížemi, který se tolik snažil oddálit, samozřejmě ještě prodloužit.

Tagy: