Policisté odhalili totožnost bezhlavého muže. Tělo našli v Berounce, žádají o pomoc

Zavražděným mužem, jehož tělo se našlo 12. ledna v Berounce na okraji Plzně, byl 32letý cizinec. Informovala o tom policejní mluvčí Dagmar Brožová. Policie nyní zveřejnila jeho fotografie a prosí svědky, kteří muže naposledy viděli, byli s ním v kontaktu nebo ho případně s někým viděli, aby se ozvali na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo na kteroukoli policejní služebnu. Svědectví by kriminalistům mohlo výrazně pomoci při objasňování tohoto případu, uvedla Brožová.

Zavražděným mužem má být Slovák. Policie s konečným potvrzením jeho identity čekala na výsledky testů DNA. Krajský policejní ředitel Jaroslav Vild v lednu řekl, že zavražděný muž neměl hlavu a byl pobodán.

ČTĚTE TAKÉ: Nová stopa v případu vraždy Kláry M. Policisté našli auto, kterým podezřelý odjel

„Tělo vykazuje známky násilí ze strany další osoby, je tam mnoho bodnořezných ran. A to tělo mužského pohlaví nemá hlavu,“ uvedl tehdy. Policie podle něj může zatím k případu říci jen velmi omezené množství informací. Podle poznatků kriminalistů se skutek týká plzeňské komunity bezdomovců.

Mužské tělo našel kolemjdoucí 12. ledna dopoledne v řece Berounce v okrajové městské oblasti u svatého Jiří ve čtvrti Doubravka. Případ kriminalisté vyšetřují jako vraždu. Na krajském ředitelství policie byl založen asi desetičlenný tým kriminalistů, který se věnuje jen této kauze. Další podrobnosti o případu policie nezveřejňuje.

Případ je druhou letošní vraždou, kterou se kriminalisté v kraji zabývají. Hned první den v roce vyjížděli na ubytovnu ve Stříbře na Tachovsku, kde 34letý cizinec po potyčce bodl do břicha svého o deset let mladšího krajana. Napadeného muže přepravil vrtulník letecké záchranné služby v kritickém stavu do plzeňské fakultní nemocnice, kde později v noci zemřel. Soud poslal obviněného muže do vazby. Za loňský rok kriminalisté v kraji vyšetřovali sedm vražd, z toho byly čtyři dokonané a tři pokusy o vraždu.

Tagy: