Hrozivé detaily vraždy v pražském hotelu: Hrál roli stalking? Oběť pronásledování již hlásila

Petr K., který měl v pražském hotelu zavraždit třiatřicetiletou Kláru M., ženu údajně pronásledoval a měl jí také vyhrožovat. Její známí pro web iDnes.cz popsali, že jde o stalkera a zavražděná problémy hlásila již v minulosti. Po dvaačtyřicetiletém muži z Lázní Libverda na Liberecku policisté pátrají již čtvrtý den.

„Zřejmě to byl její expřítel. Hledal ji tady před časem u kolegyně. Minimálně to byl její stalker a policie o tom věděla, protože nahlásila, že se bojí,“ popsala pro web iDnes.cz žena, která Kláru M. znala z krajské nemocnice v Liberci, kde pracovala. Podle jiných ji muž měl pronásledovat a obtěžovat. „Bylo jí to nepříjemné a bála se. Proto šla i na policii a ohlásila to,“ sdělila další žena.

Vše začalo před rokem a čtvrt, kdy se dvojice seznámila. Krátce poté ale žena zjistila, že muž nebude správným partnerem. „Od třetího měsíce vztahu se ho snažila zbavit, protože ji pronásledoval, dokonce jí pod auto dával sledovací zařízení. Dělal jí žárlivé výstupy a vyhrožoval,“ popsala reportérovi CNN Prima NEWS pozadí vztahu kamarádka Kláry M., která chtěla zůstat v anonymitě.

Prý byla svědkem mnoha jejich konfliktů. Své kamarádce pomáhala pořizovat záznamy hovorů, aby měla důkazy pro policii. „Opakovaně se obracela na policii s žádostí o pomoc, vždy to ale vyznělo do ztracena,“ tvrdí kamarádka ženy.

K TÉMATU: Další detaily vraždy v Praze: Podezřelý muž měl před brutálním činem prohrát jmění

Většinu života strávil Petr K. v Lázních Libverda na Liberecku. Před několika lety ale údajně propadl hazardu a začal hrát poker, kvůli čemuž začal mít problémy s penězi. „Podle mého odhadu prohrál možná až dvacet milionů, dokonce zastavil dům v Lázních Libverda, kde žije jeho otec, strýc a další členové rodiny. Oni se pak museli skládat na to, aby si dům vykoupili zpět. Půjčoval si, kde mohl, a říká se, že také kradl v zaměstnání. Pracoval jako skladník v lázních, přijímal veškeré zboží, které se začalo ztrácet. Pak ho vyhodili,“ sdělila obyvatelka Lázní Libverda, která také trvá na zachování anonymity.

Hledaný muž byl podle policistů nebezpečný a ozbrojený, proto varovali, aby se ho lidé v žádném případě nesnažili sami zadržet. Muže nakonec policisté našli mrtvého v Polsku.

Tagy:
policie vražda hotel Liberecký kraj pátrání krimi Praha Policie České republiky Lázně Libverda Petr Kraus