Policisté oživovali dvouletou holčičku přímo na ulici. Jsou to hrdinové, velebí je obyvatelé

Nelehkou situaci museli minulý týden vyřešit dva policisté v americkém městě Beloit. Rutinní dopravní akce se změnila v boj o život malého dítěte. Strážci zákona ale nezaváhali a batole pohotovou reakcí zachránili před udušením. Pro obyvatelé města jsou nyní hrdiny. Dramatickou akci zachytila kamera.

Policista Anthony Love byl přivolán k banálnímu dopravnímu oznámení. Kvůli jazykové bariéře se rozhodl přivolat svého kolegu Antonia Richardsona. V té chvíli ještě netušil, jak moc bude svého parťáka brzy potřebovat.

Nedlouho poté, co Richardson dorazil na místo, přiběhla k policistům žena s dvouletou dcerou v náručí a zoufale volala o pomoc. Policistům bylo okamžitě jasné, že situace je vážná – holčička nedýchala a zdálo se, že se dusí. Richardson okamžitě začal dítěti poskytovat první pomoc, Love mezitím volal záchranku. Holčička se nejprve rozkašlala, pak začala dýchat a křičet.

Good morning Beloit. Happy Saturday. Grab your cup of coffee, or whatever your morning beverage is, and listen to an...

Posted by City of Beloit Police Department on Saturday, March 4, 2023

„Rozhodně se mi ulevilo, protože nechcete vidět někoho umřít, zvlášť ne nevinné malé dítě,“ popsal pro stanici WKOW Richardson, který je sám otcem. „Byl jsem připravený udělat všechno, co je v mých silách, abych ji zachránil, protože to bych udělal i pro své vlastní děti,“ dodal.

Oba policisté jsou nyní pro obyvatele zhruba 40tisícového města ve Wisconsinu hrdiny. Místní policejní sbor v souvislosti s událostí apeloval na rodiče a všechny, kdo pracují s dětmi, aby si rovněž osvojili techniku záchrany dusících se dětí.

Tagy: