Drogy, desítky zubožených psů a týraná matka. V domě dealera čekalo policii peklo

Týraní psi v domě dealera

U dealera našli desítky zubožených psů

Policisté z Karlovarského kraje mají za sebou zásah, na který jen tak nezapomenou. Do jednoho z domů nedaleko Mariánských Lázní si došli pro muže, který měl deset let prodávat marihuanu. Kromě drog ale našli i víc než třicet psů, kteří žili v otřesných podmínkách.

Tohle nečekali ani otrlí policisté z pořádkové jednotky. Nepředstavitelný zápach, nepořádek a desítky zanedbaných psů je překvapily v malém domku na Mariánskolázeňsku. Do domu přitom policisté dorazili z úplně jiného důvodu. Žil v něm osmatřicetiletý muž, který podle obvinění deset let prodával marihuanu. Vydělat si měl přes sedm set tisíc korun. V domě navíc bydlel se svou matkou, měl ji týrat a vydírat, podle kriminalistů jí dokonce zapojil do drogového byznysu.

„Měl opakovaně za užití násilí nebo pohrůžky násilí nutit svou šedesátiletou matku v některých případech k předávání předem domluveného množství drogy marihuany konkrétním osobám,“ popsala mluvčí Policie ČR Kateřina Pešková. Osmatřicetiletého muže kriminalisté obvinili v souvislosti s drogami, týráním a vydíráním. Hrozí mu deset let vězení a na soud čeká ve vazbě.

Zubožených psů policisté v domě nakonec napočítali třicet dva. Ani tohle číslo ale nebylo konečné, krátce po policejním zásahu totiž jedna z vystresovaných fen vrhla dalších osm štěňat. Všichni psi skončili v Mariánskolázeňském útulku. „Byly podvyživení všichni silně zablešení, neupravení. Neznají vodítko, obojek ani člověka,“ popsala provozovatelka útulku Jaroslava Voltrová.

Smečka už je na tom ale líp. Psy teď čeká očkování a socializace, musí si zvyknout na lidi. Útulek v Mariánských Lázních je potom nabídne k adopci.

Tagy: