Muž v Praze nakládal do kufru auta živé labutě. Zdůvodnil to originálním způsobem

Muž u Vltavy nakládal labutě do kufru auta

Muž chytal labutě u Vltavy a nakládal je do auta

Zajímavý pohled se naskytl městským strážníkům v Praze 5. U vltavského břehu poblíž Strakonické ulice tam neznámý muž odchytával a do kufru auta nakládal živé labutě. Pro svoji aktivitu však nalezl sofistikované veterinární vysvětlení. Někdo se je prý snažil chytat stejným způsobem jako ryby.

Hlídka městské policie byla přivolána na odlehlé místo poblíž Vltavy na jihu Prahy, kde měl podle oznámení neznámý muž chytat labutě a nakládat je do auta. Po příjezdu na místo strážníci skutečně narazili na postaršího občana, který už měl ve svém autě odchycené čtyři labutě a tvrdil, že má veterinární vzdělání.

Podle svých zkušeností proto prý ihned rozpoznal, že labutě mají v krku zasekané rybářské háčky, kvůli kterým se jim špatně polyká a potřebují neodkladnou pomoc. Dobrodinec se proto rozhodl, že je odveze na odborné ošetření neznámo kam. Jiný háček byl v tom, že šedesátník nebyl schopen ani jedno ze svých tvrzení věrohodně doložit.

Bylo to trochu jinak

Podle náhodné svědkyně muž vždy odchytával tu labuť, která mu byla zrovna nejblíž a odborným vyšetřením krku se přitom nezabýval.

Během šetření na místě činu údajný ochránce zvířat vypustil dvě zvířata na svobodu, zbylé dvě labutě si odvezla Záchranná stanice pro volně žijící zvířata, která zajistila rentgenové vyšetření zvířat. Podle jeho výsledků neměla ani jedna z labutí v krku háček. Na místo přivolaná státní policie si případ převzala k dořešení.

Tagy: