Masivní pátrání po nebezpečném vězni, který zmizel s dozorkyní. Únos, nebo utajovaná láska?

Vězeň obviněný z vraždy Casey White a dozorkyně Vicky Whiteová

Muž odsouzený za pokus o vraždu utekl z vězení

Policisté v americké Alabamě v okrese Lauderdale County pátrají po uprchlém vězni a jeho dozorkyni, která jej měla údajně dopravit do soudní budovy na psychiatrické vyšetření. Později se ukázalo, že žádná zdravotní prohlídka naplánovaná nebyla. Podle tamních vyšetřovatelů je navíc možné, že dvojice byla v „romantickém vztahu“ a dozorkyně jejich útěk dopoředu naplánovala. O neobvyklém případu informuje web CNN.

Po vězni obviněném z vraždy Caseyu Whiteovi a dozorkyni Vicky Whiteové pátrá alabamská policie od pátečního rána. Podle šerifa Ricka Singletona byli naposledy spatřeni kolem 9:30 dopoledne, když si ho odváděla z věznice směrem k autu. „Whiteová své kolegy informovala o tom, že vězně poveze do soudní budovy na lékařskou prohlídku, protože se vězeň necítil dobře,“ informoval na tiskové konferenci Singleton. Web CNN upozorňuje, že nejde o příbuzné.

Kolem 10:30 byl vůz Whiteové spatřen na parkovišti obchodního centra. Krátce na to si vězeňská služba začala o svou kolegyni dělat starosti a marně se jí snažila dovolat. Nevrátil se ani vězeň. Poté vyšlo najevo, že žádná lékařská prohlídka na páteční dopoledne naplánovaná nebyla.

Vzhledem k tomu, že u sebe měla dozorkyně 9mm pistoli, vrah může být podle šerifa ozbrojený a nebezpečný. „Jak znám vězně, myslím si, že je Whiteová v nebezpečí bez ohledu na okolnosti. Čelil podezření z vraždy, pobýval ve vězení a neměl co ztratit,“ uvedl Singleton. Osmatřicetiletý Casey White byl držen ve vazebním středisku, kde si již odpykával 75letý trest za řadu zločinů. Vraždy se měl podle vyšetřovatelů dopustit v roce 2015 v okrese Limestone.

„White se pokusil o útěk už před dvěma lety. S sebou si tenkrát chtěl vzít rukojmí. Jeho plán byl však odhalen,“ pokračoval šerif. Kvůli tomu byla ve věznici zavedena nová pravidla, podle nichž měli obviněného doprovázet vždy dva dozorci.

Znají se dva roky

„Whiteová koordinovala všechny převozy z vazební věznice k soudu a s tímto protokolem byla dobře obeznámena,“ uvedl šerif. Tamní policisté proto počítají i s možností, že nebezpečnému vězni při útěku pomohla. „Budeme se tím zabývat. Než ale tak závažné obvinění učiníme, chci mít na rukou solidní důkaz. V tuto chvíli předpokládáme, že byla unesena proti své vůli,“ upřesnil Singleton.

Později web CNN zveřejnil k případu nové poznatky. Tamní vyšetřovatelé se teď kloní k verzi, že dvojice udržovala milostný vztah. Whiteová měla navíc jejich útěk naplánovat dopředu.

Dvojice se poprvé setkala v roce 2020, kdy byl obviněný vězen převezen do okresu Lauderdale County k obžalobě. Od té chvíle měl pár udržovat neustálý kontakt. „Byl mezi nimi zvláštní vztah, který částečně potvrdili vězni ve vazební věznici. Ti vyšetřovatelům řekli, že White dostával na tácy jídlo navíc a měl další privilegia, která nikdo jiný nedostával. Vše mělo přicházet od ní,“ řekl šerif.

„Vicky Whiteová navíc asi před měsícem prodala svůj dům a v pátek měla odejít do důchodu,“ doplnil Singleton s tím, že její dokumenty pro důchodový fond nebyly vyřízeny. Krátce před úprchem si měla Whiteová také pořídit nový vůz SUV Ford Edge. Právě do něj měla dvojice u nákupního centra přesednout.

Byla příkladnou zaměstnankyní

Whiteová pracovala ve věznici přes 20 let a platila za příkladného zaměstnance. Několikrát ji dokonce zvolili zaměstnankyní roku. „Všichni její spolupracovníci si ji nesmírně vážili. Odváděla bezchybnou práci a byla příkladnou zaměstnankyní. Proto máme velké obavy o její bezpečnost,“ uvedl dříve šerif. Za jakékoliv informace vedoucí k nalezení dvojice byla nabídnuta odměna v hodnotě 15 000 dolarů, píše web NY Post.

White se před dvěma lety přiznal k vraždě osmapadesátileté Connie Ridgewayové, kterou měl spáchat v roce 2015, později čin popřel. Soud, na který ve vazbě čekal, se podle CNN zpozdil kvůli pandemii covidu.

Tagy: