Nové převratné důkazy v případu zmizelé Maddie: Ukazují na podezřelého pedofila

Ve vyšetřování zmizení Madeleine McCannové, které zatím nemá konce, se objevila zásadní informace. Německý prokurátor připustil, že existují nové důkazy, které spojují hlavního podezřelého pedofila Christiana Brücknera s jejím únosem.

Přesně 15 let od zmizení Madeleine v portugalské televizi prokurátor Hans Christian Wolters prohlásil, že si je „jistý“, že dívka byla zavražděna 45letým pedofilem Chistianem Brücknerem. Prokurátor poskytl rozhovor v pondělí v pořadu Sabado.

„Vyšetřování stále pokračuje a my jsme našli některé nové skutečnosti, některé nové důkazy,“ sdělil s tím, že se však nejedná o důkazy forenzní, píše web Daily Mail. Německý prokurátor poté zopakoval své tvrzení z roku 2020, že Brückner, který sedí ve vězení za znásilnění důchodkyně, je zodpovědný za její vraždu.

„Jsme si jisti, že Madeleine zabil on. V tuto chvíli vám nemohu sdělit žádné další podrobnosti,“ prohlásil. Na otázku moderátorky Sandry Felgueirasové, zda je „pravda, že v dodávce Christiana Brücknera našli něco od Madeleine“, prokurátor odpověděl: „Nebudu se vyjadřovat k podrobnostem vyšetřování.“ Ale když na něj novinářka zatlačila slovy: „Ale nemůžete to popřít?“ Wolters odpověděl: „Nechci to popírat.“ Dodal, že o důkazu nebyl podezřelý ještě informován.

Brückner už jedno dítě zneužil

Podle německých zákonů nemohou být podrobnosti policejního vyšetřování zveřejněny, dokud podezřelý a jeho právníci neobdrží úplné informace. Brückner je aktuálně ve vězení v Německu, kde si odpykává sedmiletý trest vězení za znásilnění seniorky v roce 2005 v letovisku Praia da Luz.

O dva roky později se na stejném místě ztratila tehdy tříletá Madeleine. Němec byl zároveň loni odsouzen k 15 měsícům ve vězení za pohlavní zneužívaní pětileté dcery své přítelkyně, se kterou chodil v roce 2014.

Maddie se ztratila v květnu 2007 z prázdninového apartmánu v letovisku Praia da Luz, když její rodiče večeřeli s přáteli v restauraci poblíž. Dosud se ji nepodařilo vypátrat. Zmizení malé Madeleine, jejíž tělo se nikdy nenašlo, je nejznámějším případem zmizení dítěte v Evropě z poslední doby.

Tagy: