Policie v Teplicích drsně zasáhla proti muži, který měl být zdrogovaný. V sanitce zemřel

Policisté z Teplic zpacifikovali muže, který byl pod vlivem drog. V sanitce zemřel. (Autor: Zdenek Zitka)

V sobotu odpoledne obyvatele Teplic překvapil zásah na muže, který byl podle policie pod vlivem drog. Trojice mužů zákona na základě hlášení přijela ke dvojici, která měla být agresivní a prát se mezi sebou. Jeden z mužů utekl, druhého policisté po několika minutách zpacifikovali. Muž byl podle nich agresivní, jednoho z policistů dokonce pokousal. Následně v sanitce zemřel. K objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva. Celý zásah natočil jeden z obyvatel domu, u kterého k zadržení došlo.

Video ze zásahu koluje po sociálních sítích. Muž se na něm aktivně zadržení brání a křičí, policisté se ho však snaží uklidnit, nadále jej drží na zemi a snaží se mu dát ruce za záda. Nakonec se jim to podaří. Jeden z trojice policistů při zákroku agresivního muže přidržuje kolenem. Kolem dvojice kolegů chodí třetí policista s teleskopickým obuškem.

Když se jim povedlo situaci uklidnit, ukázalo se, že muž je pod vlivem drog. Policisté mu proto zavolali sanitku, v níž ale nakonec zemřel. Na vině mohlo být právě množství drog, které si muž vzal.

„V sobotu před 15. hodinou byli policisté na základě telefonického oznámení vysláni do ulice Dubská, kde se vzájemně měli napadat dva muži, kteří zároveň poškozovali cizí auta. Po příjezdu hlídky na místo našli policisté v ulici U Hřiště na zemi ležet muže bez trička, který měl zjevná zranění. Jakmile se k němu policisté přiblížili, začal být agresivní, napadl je a způsobil jim škrábance, jednoho kolegu pokousal,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

„Mělo dojít k potyčce mezi dvěma narkomany, vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování ale nebudeme poskytovat bližší informace,“ doplnil už v neděli pro Blesk.cz mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Byl zákrok přiměřený?

Celému incidentu přihlíželo několik svědků přímo na ulici, jiní se dívali z okna stejně jako obyvatel, který incident natočil a následně vložil na sociální sítě. Podle mnohých občanů Teplic se jednalo o brutalitu ze strany policistů.

„Policisté museli proti agresivnímu muži použít donucovací prostředky a přivolali mu sanitku. Muž byl předán do péče záchranářů, v sanitce následně zkolaboval, a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce,“ sdělil dále mluvčí Vítek.

Lékař konstatoval jako předběžnou příčinu úmrtí předávkování drogami, k objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva. Další okolnosti celého případu nyní prověřují kriminalisté a pracovníci odboru vnitřní kontroly.

CNN Prima NEWS se pokusila promluvit i se svědky z domu, u kterého se zadržení odehrálo, ti však k incidentu odmítli cokoliv říci. Byli na výslechu u policie a nemají o případu s nikým mluvit.

Tagy: