Policisté dopadli celostátně hledaného muže. Jel v kradeném autě a se zákazem řízení

Kradené auto a hledaný muž

Policisté v Praze zadrželi 37letého muže v kradeném autě, který má až do roku 2028 zákaz řízení. Strážníci po autě pátrali několik hodin, nakonec ho našli odstavené ve slepé ulici. Hlídka nejprve vůz sledovala a čekala, kdo k němu přijde.

Policisté následně zadrželi tříčlennou posádku v autě jen chvíli poté, co chtěl šofér s vozem odjet. Právě na ten okamžik hlídka čekala.

„Skryté pozorování prováděly dvě hlídky. Po chvíli posádka podezřelá z neoprávněného užívání tohoto vozidla nastoupila a začala slepou ulicí couvat směrem k nám,“ uvedl jeden ze zasahujících policistů.

V té chvíli policisté posádku vozu zadrželi. Navíc měli podezření, že by řidič mohl být ozbrojený.

„Řidiče jsme rovněž vyzývali k tomu, aby se podrobil orientačním vyšetřením na přítomnost alkoholu a omamných a psychotropních látek v těle. Obě tyto výzvy řidič odmítl. Sám pak uvedl, že je uživatelem těchto látek,“ dodal zasahující policista.

Hlídka navíc zjistila, že 37letý muž měl v době, kdy usedl za volant, platný zákaz řízení, a to až do dubna 2028. A aby toho nebylo málo, je v databázi celostátně hledaných. „Případ je v této chvíli prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a také maření výkonu úředního rozhodnutí. Pokud bude muž odsouzen, hrozí mu až několikaletý pobyt za mřížemi,“ vysvětlil mluvčí policie Jan Rybanský.

Podezřelý se měl navíc přiznat, že s policií má zkušenost už z minulosti. Tvrdil, že v autě ujížděl hlídce ulicemi Brna a policisté po něm měli i střílet. Podle informací CNN Prima NEWS měl řidič tvrdit, že vůz, ve kterém ho policisté zadrželi, našel. Zda to tak skutečně je, teď zjišťují kriminalisté.

Tagy: