Politická kampaň zblízka: Spolu jako tři králové. Chodí k lidem domů a lákají je k volbám

V dalším díle předvolebního seriálu CNN Prima NEWS uvidíte, jak vypadá kampaň koalice Spolu. Předsedové trojkoalice vsadili na osobní setkání – chodí dům od domu, rozdávají dárky a odpovídají na nejrůznější otázky.

Deset hodin dopoledne v Újezdě u Brna. Před čtyřmi lety tady vyhrálo hnutí ANO a právě sem míří první kroky předsedů stran koalice Spolu v rámci poslední fáze kontaktní kampaně. Jako tři králové, pěkně od domu k domu. Místo psaní křídou na dveře ale trojice Petr Fiala (ODS), Marian Jurečka (KDU-ČSL) a Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) rozdávají lidem volební program a propagační předměty. „Řekli jsme si, že je to takové typické moravské městečko,“ vysvětlil Fiala.

Některé vyruší od chystání oběda, jiné od práce na zahradě. O netradiční situace tak není při nezvyklé návštěvě nouze. „Je to celkem příjemné, nejsem na to zvyklá. To tady nikdy nebylo,“ řekla jedna z místních. „Lidé oceňují, že si dáme tu práci, přijdeme k nim do bytu a mohou se nás na cokoliv zeptat,“ přiblížila Pekarová Adamová.

Ne všichni ale reagují na návštěvu pozitivně. A to i o 100 kilometrů dál v Olomouci, kam se odpoledne kampaň přesunula. Voliče také zajímá, jaké plány má koalice Spolu po volbách a s kým bude vyjednávat o vládě.

Kolik si Spolu vyslouží hlasů ve volbách a nakolik jim kontaktní kampaň pomůže, se dozvíme už za pár dnů. Volby do Poslanecké sněmovny proběhnou 8. a 9. října. Favoritem je podle průzkumů hnutí ANO.

Tagy: