Posun v případu masové střelby v USA: Policie zadržela i dva nezletilé, podezřívá je z útoku

Následky střelby při oslavách Superbowlu (14. 2. 2024)

Střelba na oslavě Super Bowlu

Dva ze tří zadržených, kteří jsou podezřelí v případu masové střelby při oslavách Super Bowlu v USA, jsou podle policie nezletilí, informovala stanice CNN. Zhruba polovina zraněných jsou také děti. Zdravotníci na místě ošetřili a odvezli do nemocnic 22 osob, další lidé z místa utekli a lékařskou péči vyhledali sami. Podle údajů z nemocnic ze čtvrtka by mělo být raněných celkem 30.

Střelba si vyžádala jednoho mrtvého a nejméně tři desítky zraněných. Polovině z nich je méně než 16 let, uvedla ve čtvrtek šéfka policie Kansas City Stacey Gravesová. Nejmladšímu raněnému je osm let, nejstaršímu 47, doplnila podle stanice CNN. Řada z nich utrpěla vážná zranění.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Teenagerka zastřelila otce a čtyřletého bratra. Nemohla jsem odolat nutkání někoho zabít, řekla

Policie v současnosti vyslýchá tři zadržené osoby, dvě z nich jsou nezletilé, uvedli muži zákona podle stanice Sky News. „Zatím jsme je neobvinili, věc stále vyšetřujeme. Máme 24 hodin, než je budeme muset obvinit, nebo propustit,“ doplnila Gravesová.

Podle vyšetřování nemá tragédie spojitost s terorismem ani extremismem. „Zřejmě šlo o spor mezi několika lidmi, který skončil střelbou,“ uvedla šéfka policie. Podle informací CNN se do sporu zapojili všichni tři zadržení. Policie původně vyslýchala deset lidí.

Na oslavy dohlížely stovky policistů

K hrůzné události došlo, když tým amerických fotbalistů Kansas City Chiefs na své domácí půdě oslavoval vítězství v Super Bowlu. Hvězdy stály na pódiu a radovaly se se svými fanoušky. V centru města se v den oslav pohybovalo asi milion lidí.

Mezi nimi bylo také více než 800 policistů, kteří dohlíželi na klid a pořádek. Ani takové množství strážců zákona ale nedokázalo zabránit tragédii. Někdo v davu začal střílet. Podle americké CNN došlo k začátku střelby ještě v době, kdy hráči amerického fotbalu stáli na pódiu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Střelec s lyžařskou kuklou vraždil v newyorském metru. Neutečeš, vzkazuje útočníkovi policie

Tagy: