Pomáhají lidem v nouzi, vše hradí z vlastní kapsy. Členové Omega-rescue teď prosí o pomoc

Záchranáři, hasiči i nestátní zaměstnanci. Tito lidé tvoří jádro neziskové organizace Omega-rescue. Skupina dobrovolníků asistuje záchranným profesionálním složkám, pomáhá při živelních pohromách a podílí se na školení či výcviku první pomoci, zejména mezi mladými. Veškeré náklady si hradí ze svého, nyní se však obrátili s žádosti o pomoc na veřejnost.

„Pomáháme ve zdravotních potížích lidem, kteří to potřebují, zaměřujeme se i na pomoc při pátrání po osobách. A v neposlední řadě pomáháme i u živelních katastrof, jako bylo například tornádo na Moravě,“ přibližují svou činnost členové Omega-rescue na stránkách Znesnáze21.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Riskovali vlastní život, aby pomohli. Darujte Srdce pro hrdinu a hlasujte

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Mnohdy se někdo z dobrovolníků objeví na místě nehody či neštěstí dříve než profesionální záchranáři. Stejně jako na Silvestra 2021 v Kroměříži, kdy člen Omega-rescue jako první zahájil resuscitaci osoby, kterou srazilo vozidlo.

Dovolte nám nadále pomáhat.

„Dosud jsme vše platili z vlastních kapes, ale doba je, jaká je. Nyní sháníme finance na chod organizace, a to především na vybavení, materiál a pohonné hmoty, které se u práce spotřebují,“ přiblížili účel vytvořené sbírky dobrovolníci. Velmi si také přáli pořídit pracovní dopravní prostředek, neboť k výjezdům dosud využívali osobní vozidla na vlastní náklady. V červenci mohli na svém Facebooku sdílet radostnou zprávu: podařilo se sehnat první pracovní auto.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Protivníka skolil za 15 vteřin, teď bojuje o život. MMA bijec Štefan přišel o nohy i část lebky

Přesto je činnost členů Omega-rescue velmi nákladná, proto každý příspěvek pomůže. „Váš dar proměníme v pomoc potřebným. Prosím, dovolte nám i nadále pomáhat,“ dodávají dobrovolníci. Pokud i vy chcete neziskové organizaci pomoci a podpořit ji v její činnosti, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky.

Tagy: