Poplach v Ruzyni: Anonym vyhrožoval bombou v letadle. Stroj prohledávali pyrotechnici

Letiště Václava Havla Praha

Poplach v Ruzyni

Neznámý člověk nahlásil ve středu bombu na palubě letu mířícího z Varšavy do Prahy. Letadlo přistálo krátce po poledni na pražském Letišti Václava Havla. Z ranveje pak zamířilo na odstavnou plochu, kde cestující vystoupili. Letoun prohledávali pyrotechnici, žádně výbušné zařízení ale nenašli.

„Letiště Praha dopoledne přes kontaktní formulář obdrželo anonymní informaci o možné bombě na palubě letadla na trase z Varšavy do Prahy. Oznámení jsme okamžitě předali všem bezpečnostním i provozním složkám. Letadlo bezpečně přistálo ve 12:03,“ uvedlo pražské letiště ve svém prohlášení.

Technici letadlo hned po přistání navedli na odstavnou plochu. S evakuací cestujících pomáhali hasiči. Stroj i všechna zavazadla poté kontrolovali pyrotechnici. Provoz na letišti nebyl přerušen ani omezen, dodala policie. Podle ní osoba ohlášení bomby prezentovala výhružným způsobem.

„Po pyrotechnické prohlídce nebyl v letadle nalezen žádný nebezpečný předmět. V 15:02 byla všechna opatření ze strany policie ukončena. Probíhá příprava na odlet letadla,“ dodalo pražské letiště chvíli po 15. hodině.

Tagy: