Poplach v Ruzyni. Na letišti přistávalo letadlo, které mělo mít problém s pneumatikou

Na pražském Letišti Václava Havla přistálo dopravní letadlo, které hlásilo, že má problém s pneumatikou. Na místo se předtím sjely sanitky záchranné služby. Jako první o tom informoval web Novinky.cz.

Šlo o letoun z Vietnamu do Prahy, který hlásil „signalizaci špatného tlaku v pneumatikách“, řekla webu Novinky.cz mluvčí letiště Klára Divíšková.

ČTĚTE TAKÉ: Sněžení komplikuje dopravu v Česku. Na Plzeňsku sjel do příkopu autobus s dětmi

Podle informací z webu Flightradar24 se jednalo o letadlo španělské nízkonákladové společnosti World2fly, které přilétalo z vietnamského ostrova Phu Quoc.

Letadlu se nakonec podařilo přistát. „Dosedlo v pořádku, bez komplikací,“ popsala reportérka CNN Prima NEWS Kateřina Sejková.

Zasahovat nakonec nemusela ani záchranná služba. „Z preventivních důvodů byl na místě speciál Golem, Fenix, inspektor, 2x RZP, posádka s lékařem i pohotovostní manažer. Všem moc děkujeme za spolupráci,“ napsali pražští záchranáři na sociální síti X.

Na letiště dorazili i pražští hasiči. „Zasahovali jsme podle operačního plánu jako výpomoc kolegům, letištním hasičům, během nouzového přistání letadla. Na místě jsme měli jednotky z pěti stanic,“ sdělili na síti X.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Do vyšetřování pádu letadla v Alpách se mohou zapojit i čeští experti. Čekají na zprávu

Tagy: