Populární maskot se vrací na scénu. Comeback vyhozeného Gunnersaura těší také Özila

Když byl v říjnu v rámci úspor vyhozen Jerry Quy, který se na domácích zápasech londýnského Arsenalu staral fanouškům o zábavu v přestrojení za dinosaura, příznivci „Kanonýrů“ byli rázem pořádně rozezlení. Propuštění představitele Gunnersaura se nelíbilo ani momentálně nehrající hvězdě Londýňanů Mesutu Özilovi. Teď je slavný maskot zpět na Emirates Stadium.

Podle agentury Reuters k tomuto kroku fotbalový klub přistoupil i na základě toho, že tým prohrál dva poslední zápasy v Premier League – napřed s Manchesterem United, poté s Aston Villou.

Gunnersaurus byl propuštěn v rámci říjnové čistky v Arsenalu, která se týkala více něž 50 zaměstnanců. V koronavirové krizi zkrátka potřebovala šetřit i bohatá organizace, jenže to, že se sáhlo také na populárního maskota, leckoho pořádně rozezlilo. I přes to, že v aktuální době, kdy se zápasy hrají před prázdnými tribunami, zkrátka neměl využití.

Dinosaurus oblečený v dresu Arsenalu zkrátka ke klubu patřil. Takřka tři desetiletí měl úlohu „animátora“ u Gunners na starost Jerry Quy. Když po letech věrné služby dostal nedávno výpověď, leckteré známé persony z anglického prostředí braly krok jako neakceptovatelný. Ozvala se například fotbalová ikona Gary Lineker, na vedení klubu tlačil kvůlli Gunnersaurovi i trenér Mikel Arteta. Fanoušci mezitím vybírali peníze, aby Quye podpořili. Nemlčel ani Mesut Özil. Německý fotbalista se nabídl, že Quyovi bude hradit plat.

Tak moc oblíbený maskot je. Na sociálních sítích se stal populární hashtag #JusticeForGunnersaurus – spravedlnost pro Gunnersaura.

V úterý došlo na comeback. Maskot má vlastní twitterový účet, na němž se objevila fotografie, u které stálo: „Zpátky na Emirates Stadium.“

V kostýmu na snímku sice nebyl Quy, ovšem v budoucnu by se měl do masky vrátit. Každopádně oproti dřívějšku už nebude jako Gunnersaurus vystupovat tak často, role by se měla střídavě ujímat širší skupina lidí.

Příspěvek tak či tak potěšil řadu lidí, a to včetně Özila. „Rád tě vidím zpátky na místě, na které patříš,“ poznamenal 32letý záložník, který v letošní sezoně neodehrál za Arsenal ani minutu, ačkoliv pobírá každý týden plat 350 tisíc liber, tedy 10 milionů korun.

Tagy:
Premier League fotbal sport Gary Lineker Arsenal Londýn Gunnersaurus Jerry Quy Mesut Özil Premier Leauge Mikel Arteta Emirates Stadium Arsenal FC sportovní soutěž koronavirová recese Manchester United FC Aston Villa FC