Laciné koblihy v Polsku lákají Čechy. Jsou tam i desetkrát levnější, nestojí ani dvě koruny

Levné koblihy v Polsku lákají Čechy.

Levné koblihy v Polsku lákají Čechy

Pěkně vypečenou koblihu s ovocnou náplní můžeme v Polsku koupit levněji než u nás rohlík. Konkrétně je lze pořídit v polském městečku Jastrzębie, kam se vydal reportér CNN Prima NEWS Robert Héč.

V tamějším supermarketu reportér Robert Héč za devět koblih zaplatil necelých 17 korun. To vychází asi na korunu osmdesát za kus. „Úžasná cena koblih, ano, a mají je velice výborné,“ okomentoval český zákazník.

ČTĚTE TAKÉ: Česko na členství v EU významně vydělalo. Loni získalo o 89 miliard korun víc, než odvedlo

Héč zjišťoval samozřejmě ceny koblih i v českých obchodech. Zlínské supermarkety je v sobotu nabízely většinou za cenu okolo deseti korun. Našel se ale i obchod s akční nabídkou – 5,90 za kus.

Cena jedné koblihy je tak v polských supermarketech v průměru pětkrát, někde ale i desetkrát levnější než v Česku.

A pravé masopustní koblihy se vyrábí třeba ve Stráních na Uherskohradišťsku, kde v sobotu vrcholily fašankové slavnosti. „Mouka, přidáme sůl, cukr, žloutek, hlavně kvásek, ten je důležitý, pěkně to musí být nabobtnalé. Po částech dáváme máslo a nakonec rum,“ popsala pekařka Anežka Brestovská.

Straňanské koblihy se v sobotu na fašanku prodávaly za deset až dvacet korun za kus. Cenu tam ale nikdo moc neřešil. „To je taková dobrota, že určitě i kdyby byly dražší, každý si to rád dá,“ komentovali návštěvníci. Masopustní koblihy jsou zkrátka hit.

Tagy: