Porsche na šrot. Bouračkou skončilo pronásledování řidiče s falešnými doklady v Praze

Cizinec s padělanými doklady ilegálně pobývající na území České republiky zakončil svůj pokus ujet policistům od dopravní kontroly v Praze vážnou nehodou. Informoval o tom zpravodajský web Novinky.cz s tím, že řidič se svým černým Porsche naboural do zdi na Hořejším nábřeží. Následně skončil v péči zdravotníků. Po propuštění z nemocnice s ním bude zahájeno trestní řízení.

Incident dle webu Novinky.cz začal běžnou silniční kontrolou, ke které muži zákona přistoupili poté, co si všimli zatmavených skel luxusního automobilu.

ČTĚTE TAKÉ: Nezmůžeme nic, musí se počkat. Zadrženou Češku čeká soudní slyšení, tuniské úřady mlčí

„Policisté pojali podezření, že jim řidič předložil padělané doklady. Následně zjistili, že muž je vedený jako nežádoucí osoba, a tudíž na našem území pobývá nelegálně. Poté sešlápl plyn a začal policistům ujíždět,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský.

Neunikal dlouho

Podezřelému muži se dle zpravodajského webu nejprve podařilo policistům zmizet z dohledu, posléze se však ze Strakonické ulice otočil zpět na Hořejší nábřeží a ujížděl směrem do centra. Na křižovatce ulic Hořejší nábřeží a Na Valentince pak ale zřejmě ztratil kontrolu nad svým vozem a havaroval.

Po nehodě se cizinec dle informací webu Lidovky.cz pokusil uprchnout. S jeho zadržením však policistům pomohli duchapřítomní kolemjdoucí.

Nedlouho poté na místo dorazili také hasiči. „Automatické volání nám oznámilo nehodu na Hořejším nábřeží. Zasypáváme uniklé provozní kapaliny,“ napsali pražští požárníci na svém Twitteru.

Policie se bude případem dále zabývat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyložený hazard. Sítě rozesmál i pobouřil řidič na videu, místo kola k přívěsu přidělal bicykl

Tagy: