Poslední paprsky babího léta vystřídá ochlazení a déšť. ČHMÚ nastínil, kdy očekávat srážky

Počasí 17.10.2022 7:08

Pondělní teploty se podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyšplhají až k 22 °C, převážně bude polojasno. Během týdne se ale začne postupně ochlazovat. Společně s tím bude přibývat i oblačnosti a přeháněk.

pondělí by mělo být polojasno až jasno. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty kolem 18 až 22 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 16 °C,“ avizuje ČHMÚ na svém webu.

Úterý bude zpočátku polojasné, během dne bude přibývat oblačnosti. Meteorologové očekávají zataženo s deštěm nebo přeháňkami, na jihu území pak místy srážky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 16 až 20 °C,“ předpovídají.

Ve středu meteorologové očekávají proměnlivou oblačnost a přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 11 až 15 °C, na jihovýchodě až 17 °C.

Čtvrtek bude skoro jasný až polojasný, ráno a dopoledne se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. „Nejnižší noční teploty klesnou k 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 9 až 13 °C,“ informuje ČHMÚ.

pátek bude jasno až polojasno, k večeru začne v Čechách přibývat oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou k 4 až −1 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 9 až 13 °C. Podobné počasí by mohlo vydržet i v následujících dnech.

Tagy: