Poslední snímky Belmonda: Téměř nemohl chodit. Na pohřbu kamaráda ho museli podepírat

Lamač dívčích srdcí a naprostá filmová legenda. Přesně s těmito slovy mnozí vzpomínají na Jeana-Paula Belmonda. V posledních letech však herec trpěl zdravotními problémy a na veřejnosti už nevystupoval. Jedny z posledních snímků Belmonda pocházejí z červnového pohřbu jeho dlouholetého kamaráda Guye Bedose. Už tehdy bylo vidět, že mu chůze způsobovala značné problémy, uctít památku svého přítele ale přece jen dorazil. Ze schodů mu však museli pomáhat jeho známí.

Oblíbeného francouzského herce trápilo již řadu let chatrné zdraví. V roce 2001 utrpěl mozkovou mrtvici, po níž částečně ochrnul a poté se stáhl z veřejného života.

V červnu letošního roku se Belmondo vydal uctít památku svého dlouholetého přítele a filmového kolegy Guye Bedose, se kterým si například zahrál v roce 1963 ve filmu Hořké pilulky. „Zlomilo mi to srdce. Byl to můj první přítel v tomto oboru. Když jsme začali, bylo mu 16, mně 17 let,“ reagoval tehdy na zprávu o úmrtí kamaráda.

Zádušní mše se konala v pařížském kostele Saint-Germain-des-Prés a zúčastnila se ho řada celebrit i médií. Už na tehdejších snímcích však bylo bohužel vidět, že Belmondo má velké problémy s chůzí. Pohybovat se musel pomocí berlí a ze schodů mu pomáhali jeho známí, kteří ho podepírali.

Rozloučení s Bedosem se pro Belmonda bohužel stalo jedním z posledních veřejných vystoupení, kterých se francouzská legenda zúčastnila. Slavný herec zemřel 6. září ve věku 88 let.

Mnozí na něj vzpomínají jako na úžasného, ​​talentovaného a neúnavného odvážlivce. „Navždy zůstane Mužem z Acapulca. Jean-Paul Belmondo byl národním klenotem, plným elegance a výbuchů smíchu s hlasitým projevem a mrštným tělem, úžasným hrdinou a známou figurou, neúnavný odvážlivec a kouzelník se slovy. Nacházíme v něm sami sebe,“ řekl o něm francouzský prezident Emmanuel Macron.

Tagy: