Brigitte Bardotová nebo první bondgirl. Kdo byly Belmondovy osudové ženy?

Zesnulý francouzský herec Jean-Paul Belmondo se vždycky rád obklopoval nádhernými ženami, a jeho život tak byl plný milostných románků. Naposledy se stal otcem ještě ve svých 70 letech, děti měl dohromady čtyři.

Přestože mu ženy padaly k nohám, tu pravou hledal celý svůj život. Ženatý byl dvakrát, ale obě manželství skončila rozvodem. Poprvé se oženil už ve svých 20 letech, když se jeho vyvolenou stala půvabná tanečnice Elodie Constantinová. Měli spolu tři děti: dcery Patricii, Florence a syna Paula. Po 12 letech se ale rozvedli. Důvodem byl hercův bohémský způsob života.

Jean-Paul ale dlouho sám nezůstal. V té době měl totiž zároveň prožívat milostný románek s francouzskou sexbombou a hereckou kolegyní Brigitte Bardotovou.

Po rozvodu žil dva roky s herečkou a modelkou Ursulou Andressovou, se kterou se seznámil během natáčení filmu Muž z Hongkongu. Ursula se nejvíce proslavila jako první bondgirl ve slavném snímku o agentu 007 Jamesi Bondovi. Scéna, jak se v bílých bikinách vynořuje z mořských vln, obletěla celý svět a udělala z ní hvězdu.

Po jejich rozchodu se dal pro změnu dohromady s italskou herečkou Laurou Antonelliovou, která svým skvostným tělem oslňovala v 60. a 70. letech muže v desítkách filmů. V Česku nejvíce proslula v komedii Bože, jak hluboko jsem klesla!

Poslední dítě měl Belmondo v 70 letech

Další v pořadí byla o 30 let mladší brazilská fotomodelka a herečka Carlos Sotto Mayorová, s níž strávil celkem sedm let. Když ani s touto kráskou láska nevyšla, přestal hledat vážný vztah a užíval si nezávazného flirtování s mnoha ženami.

Znovu se oženil až v roce 2002, tedy rok před svou sedmdesátkou, když si vzal o 30 let mladší tanečnici Natty. Byl to možná tak trochu i sňatek z rozumu, neboť pár měsíců předtím ho postihla mozková mrtvice. Rok nato se jim narodila dcera Stella, která se stala nejmladší z klanu Belmondů.

Ani toto manželství ovšem nemělo dlouhého trvání a skončilo v roce 2008. Jean-Paul se svou dcerou, které by mohl být spíše dědečkem, zůstal nadále v úzkém kontaktu a vzorně se o ni staral. „Můj otec je pro mě víc kamarád než autorita. V hlavě je pořád mladý, neustále připravený udělat ze sebe klauna, aby mě pobavil,“ svěřila se v jednom z rozhovorů Stella, která letos v srpnu oslavila 18. narozeniny.

Kdo si myslel, že v té době šestasedmdesátiletý Belmondo po druhém rozvodu zůstane sám, hluboce se mýlil. Pár dní poté, co podepsal rozvodové papíry, se zamiloval do podnikatelky z belgického Ostende Barbary Gandolfiové, která byla o dvě generace mladší. Jejich láska vydržela čtyři roky.

Jean-Paul Belmondo si v sobě celý život nesl jedno velké trauma. Do smrti se nesmířil se smrtí své nejstarší dcery Patricie. Ta zemřela v roce 1994 při požáru bytu v Paříži, bylo jí pouhých 36 let.

Tagy: