Posun v případu pobodání dívky v Brně: Policie útočníka obvinila, chce ho dostat do vazby

Svědkyně popsala hrůzný útok na školačku v Brně.

Policisté zadrželi agresivního muže v Brně

Policie obvinila muže podezřelého z pobodání školačky v Brně z pokusu o vraždu dítěte mladšího 15 let. Obrátila se na žalobce, aby podal návrh na vazbu pro obviněného, uvedl mluvčí policie Petr Vala. Pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, popřípadě trest výjimečný. Školačku v Brně-Židenicích ve středu odpoledne napadl muž v Táborské ulici, policisté jej zadrželi. Záchranáři dívku převezli k ošetření do dětské nemocnice.

„Byl dán podnět státnímu zástupci na vypracování návrhu na vzetí muže do vazby,“ uvedl v pátek policejní mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Objasnění po 90 letech: Vyšetřování odhalilo vraha Vranské. Našli ji rozčtvrcenou v kufrech

Muž dívku napadl ve středu kolem 14:30. „Útočníka na místě do příjezdu strážníků zadržel náhodný kolemjdoucí. Po příjezdu hlídky městské policie musel být agresor za použití donucovacích prostředků zpacifikován. Pachatel byl na místě policisty zadržen a převezen do policejní cely,“ popsal případ už dříve Vala.

Školačku si muž vyhlédl, následně ji začal bezdůvodně bít. Ze začátku jí podle jedné ze svědkyň nikdo nepomohl. „Před trafikou ji začal mlátit do hlavy. Nikdo jí nepomohl, až pak, když jsem se já rozjížděla dolů, tak nějaké dvě ženy, co tady byly, jí šly pomoci. Na to konto on poodešel. Nejhorší na tom ale je, že ti lidé, co tam byli, nikdo jí nepomohl. To je neuvěřitelné. Všichni stáli, dívali se,“ popsala pro CNN Prima NEWS. „Vytáhl nůž z nějakého batůžku, nebo co to měl, rozeběhl se, zaklekl na ni a bodl ji,“ dodala.

K TÉMATU: Mlátil ji do hlavy, lidé jen stáli a koukali. Svědkyně popsala hrůzný útok na školačku v Brně

Tagy: