Týrání mladé dívky na Klatovsku? Byla samotářská, bydlet mimo chtěla sama, brání se otčím

Štáb Krimi zpráv mluvil s otčímem dívky

Klatovští policisté rozplétají okolnosti údajného týrání dívky

Klatovští policisté rozplétají okolnosti údajného týráni mladistvé dívky. To má mít na svědomí její otčím. Štáb Krimi zpráv s mužem hovořil, on ale celou situaci popsal zcela jinak.

Patnáctiletá dívka měla žít ve špíně v dřevěné boudě, chodit v roztrhaném oblečení a žadonit o jídlo. Na základě upozornění od sousedů se celým případem začala zabývat sociálka. Její pracovnice nakonec rozhodli o odebrání dívky a svěření do péče pěstounům.

Nevlastni otec ale jakékoliv týráni odmítá. „Je to výmysl jedné strany. Nebylo to dokázány. Byla hodně samotářská. Dokonce si právě i vymyslela bydlení mimo nás. Tak jsme ji udělali pokojíček na samotce. Akorát se k nám chodila najíst napít,“ uvedl pro CNN Prima NEWS dívčin nevlastní otec.

Muž si nevlastní dceru vzal do péče před mnoha lety, protože se o ní její biologická matka kvůli psychickým problémům prý nemohla postarat. Že chce dívka žít v Plzni u jiných rodičů, ho prý zasáhlo. „Mrzí mě to samozřejmě, ale vzhledem k věku musím respektovat i její názor. Jsme v kontaktu, teprve se začleňuje do rodiny,“ vysvětlil. Dívka žila společně se svými sourozenci, nevlastním otcem a jeho novou partnerkou.

Podle místních obyvatel se jedná o bezproblémovou rodinu. „Ona zkrátka nechtěla poslouchat. Nechtěla nic dělat, tak to tak dopadlo. Akorát ji nedovolovali, aby ji někdo vozil do školy, musela chodit sama,“ popsali místní.

Případem se už zabývá klatovská kriminálka. Jelikož je vyšetřování na samém začátku, nechtějí policisté zatím sdělovat žádné bližší informace. „Policie ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání svěřené osoby a případ dál prověřujeme,“ řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Štáb Krimi zpráv telefonicky hovořili i s ředitelem školy, kam dívka chodila. I on ale celou věc odmítl jakkoliv komentovat. „Věc je v šetření policie, víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ uvedl. Za případné týráni nezletilé osoby by v případě, že by věc skončila u soudu, otci hrozilo až několik let vězení.

Tagy: