Harry s Meghan dostanou prestižní cenu za svou štědrost. Roli v tom sehrál i Tálibán

V souvislosti s princem Harrym a jeho ženou Meghan se v poslední době na veřejnosti hovoří hlavně o jejich skandálech, bývá opomíjeno, že se také neustále intenzivně věnují charitě. Nyní převezmou prestižní cenu organizace Human First Coalition a dostane se jim veřejného poděkování za štědrý sponzorský dar. V roce 2020 pár založil nadaci Archwell Foundation, která si klade za cíl bojovat proti současným světovým problémům.

Poté, co se loni v srpnu ujal Tálibán moci ve válkou rozvráceném Afghánistánu, královský pár se rozhodl podpořit uprchlíky, kteří hledají nový domov. Za své úsilí nyní získají cenu organizace Human First Coalition, založenou právě jedním afghánským utečencem, který se nyní snaží pomáhat svým krajanům v nelehké situaci. „Nelze jim oběma dostatečně poděkovat,“ uvedl pro express.co.uk.

Cenu pro vévodu a vévodkyni ze Sussexu převezme příští týden v New Yorku James Holt, výkonný ředitel nadace Archwell Foundation. „Je to pro nás čest být oceněni Human First Coalition a vážíme si toho, že naše vytrvalá práce v Afghánistánu sehrála klíčovou roli při poskytování tolik potřebné pomoci a vyústila v úspěšnou evakuaci tisíců lidí po celém světě,“ vyjádřil Holt.

Harry a Meghan každoročně posílají sponzorské dary na dobročinné účely v rámci tradičního vánočního poselství. Právě za finanční dar pro Human First Coalition se jim nyní dostane veřejného poděkování. „Poslali jsme dary několika organizacím, které ctí a chrání rodiny. Ať ty, které musely uprchnout z Afghánistánu, nebo americké rodiny, které potřebují podporu během rodičovské dovolené,“ vzkázali na konci loňského roku.

Podle webu express.co.uk, Harry s Meghan podporují organizace nejen finančně, ale snaží se osobně setkávat s těmi, kteří se dostali do tíživé situace. Afghánské uprchlíky navštívili například na vojenské základně v New Jersey.

Tagy: