Tragické následky požáru v Jičíně: Jeden člověk je mrtvý, dva těžce ranění. Mluví se o výbuchu

Hasičský sbor zasahuje u rozsáhlého požáru v Jičíně, kde zemřel jeden člověk.

Výbuch domu v Jičíně

Požár bytového domu v Jičíně, při kterém zemřel jeden člověk a dva lidé utrpěli vážná zranění, způsobil škodu asi za dva miliony korun. Oba zraněné záchranná služba přepravila letecky do nemocnic. U požáru zasahovaly čtyři jednotky hasičů s výškovou technikou. Hasiči požár lokalizovali asi po čtyřech hodinách, vyplynulo z jejich informací na webu. Požár jednopatrového domu v Barákové ulici byl nahlášen zhruba ve 12:30. Příčina vzniku požáru zatím stanovena nebyla.

„Před 17:00 byla ohlášena lokalizace požáru. Stále ještě ochlazujeme stropní prostory a budeme vynášet věci ze zasaženého bytu, protože je zaskladněný nahromaděným materiálem. Škoda byla předběžně stanovena na dva miliony korun, uchráněné hodnoty představují asi deset milionů korun," sdělila v 17:30 mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

ČTĚTE TAKÉ: Tři děti a pět dospělých bylo zraněno při hromadné nehodě u Slavkova. Zasahoval vrtulník

Na požářiště podle ní budou přes noc dohlížet dobrovolní hasiči, aby zabránili případnému rozšíření požáru.

„Svědci mluvili o výbuchu, vyšetřovatelé se přiklání k tomu, že se mohlo jednat o průvodní jev požáru. Dům je nyní prázdný, byty zajištěné, město zajistilo náhradní ubytování,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Detailní ohledání požářiště je podle ní naplánované na středu za účasti vyšetřovatelů z Institutu ochrany obyvatelstva u Lázní Bohdanče a Policie ČR.

„Celkem se jednalo o tři zraněné, dva těžce zranění byli transportováni do nemocnice letecky, jedna osoba bohužel svým zraněním i přes veškerou snahu záchranářů podlehla. Nemám informace, že někdo další utrpěl zranění,“ řekla ve 13:40 mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Lucie Hanušová. Na místě byly čtyři pozemní posádky zdravotnické záchranné služby a dvě posádky letecké záchranné služby.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Lovosicích hořela skládka pneumatik. Provozovatel areálu odmítal komunikovat s hasiči

Tagy:
požár katastrofa zásah bytový dům Jičín výšková technika katastrofy, nehody a mimořádné události