Tři děti a pět dospělých bylo zraněno při hromadné nehodě u Slavkova. Zasahoval vrtulník

Několik poničených aut po nárazu během dopravní nehody u Slavkova.

Hromadná nehoda si vyžádala osm zraněných

Osm lidí včetně tří dětí se zranilo při nehodě dodávky a tří osobních aut poblíž Slavkova u Brna na Vyškovsku. Jednoho dospělého převezl s podezřením na těžké zranění do nemocnice vrtulník, uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Silnice I/50 je neprůjezdná, objízdné trasy vedou přes okolní obce, sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Záchranáři měli v péči osm lidí. „Tři děti jsme po ošetření vezli ke kontrole do Dětské nemocnice, jednoho dospělého jsme s podezřením na těžké zranění letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno. Další dva jsme po ošetření převezli se středně těžkým zraněním do Úrazové nemocnice a dva s lehčím zraněním do Vojenské nemocnice,“ uvedla Bothová.

ČTĚTE TAKÉ: Rychlá jízda patří v ČR k nejnebezpečnějším nešvarům na silnicích, obvykle o víkendu

Nehoda se stala před 11:00 na silnici vedoucí od Slavkova k dálnici D1. Podle Maláška se auta střetla v kopci. „Příčiny a okolnosti na místě zjišťujeme,“ sdělil.

Během úterý došlo také k nehodě na dálnici D1 na Benešovsku. Nákladní auto tam narazilo do svodidel a převrátilo se na bok. Odklízení následků nehody zkomplikovaly pohonné hmoty, které vytekly z poškozeného vozu. Nikdo se nezranil. Policisté předpokládají, že omezení na trase potrvá až do úterního odpoledne.

VIDEO policie z místa nehody:

Tagy: