V Lovosicích hořela skládka pneumatik. Provozovatel areálu odmítal komunikovat s hasiči

Požár skládky pneumatik v Lovosicích na Litoměřicku

Požár skládky pneumatik

Požár skládky pneumatik v Lovosicích na Litoměřicku, kde hořelo od pondělního večera, byl v úterý po 05:00 uhašen. Oznámilo to město na své facebookové stránce. Příčiny vzniku požáru se podle radnice vyšetřují. Mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan řekl, že šlo zřejmě o nelegální skládku, škoda nevznikla.

„V 05:00 velitel čety hasičů předal areál s místem zásahu starostovi města Lovosice, jelikož provozovatel areálu odmítal komunikovat a spolupracovat,“ uvedlo město. Na dvanáctihodinový dohled zůstává na místě jednotka třebenických hasičů, dodalo.

ČTĚTE TAKÉ: Přišel, bodnul a odešel. Spor bezdomovců na Českolipsku skončil pokusem o vraždu

Areál skládky je nyní uzavřený a vyšetřovatelé budou zjišťovat, proč začalo hořet. „Město Lovosice bude jak s majitelem, tak s provozovatelem řešit kompletní likvidaci a vyčištění areálu,“ doplnila radnice na Facebooku. Mluvčí policie Pavla Kofrová řekla, že vzhledem k počáteční fázi vyšetřování zatím nemůže sdělit podrobnosti.

O požáru informovali hasiči před 21:30. Z místa požáru stoupal hustý černý kouř, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Město uvedlo, že hořelo v areálu v Novém Klapém vedle obchodu se stavebninami. K požáru vyjel i vůz, který měří koncentrace nebezpečných látek v ovzduší, řekl mluvčí krajských hasičů Tomáš Kalvoda. Kolem 22:30 pak radnice napsala, že v obytné oblasti nebyly ve vzduchu naměřeny nebezpečné látky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Detaily případu úmrtí Čecha v Bulharsku: Těla si všimlo hrající si dítě, úřady sdělily příčinu

Tagy:
pneumatika požár katastrofa Ústecký kraj Hasičský záchranný sbor Lovosice okres Litoměřice katastrofy, nehody a mimořádné události