Dvě desítky seniorů zachránili hasiči v Olomouci. Z hořícího domu je vyvedli v maskách

Dvě desítky lidí ve čtvrtek evakuovali hasiči kvůli požáru v bytě v domě s pečovatelskou službou v Olomouci. Ze silně zakouřených prostor je vyvedli hasiči do bezpečí v maskách. Tři z nich skončili v péči zdravotnické záchranné služby kvůli podezření na intoxikaci. Požár byl rychle lokalizován, třem lidem město zajišťuje náhradní bydlení, informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hořet začalo večer v bytě v Přichystalově ulici. „Došlo k velmi silnému zakouření celého vchodu bytového domu s pečovatelskou službou. Při zásahu jsme zachránili dvacet osob, ve vyváděcích maskách jsme je postupně z jednotlivých bytů dostali do bezpečí,“ uvedla mluvčí hasičů.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický posun v pátrání po lidech z vozu, který odnesla povodeň. První tělo nalezli v Polsku

Hasiči přivolali ke třem osobám záchranáře. Měli podezření na intoxikaci zplodinami hoření.

Požár v bytě hasiči rychle lokalizovali a zlikvidovali, nasadili poté přetlakové ventilátory. Celý zásah hasiči absolvovali v dýchací technice, doplnila jejich mluvčí. Kvůli tepelnému komfortu seniorů hasiči povolali autobus Dopravního podniku města Olomouce.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pražští gymnazisté vykřikovali nacistická hesla. Škola je potrestala oprávněně, rozhodla inspekce

Tagy:
požár katastrofa Olomouc pečovatelská služba Dopravní podnik města Olomouce katastrofy, nehody a mimořádné události