Podívejte, leze to z vody. Vyděšení turisté natočili divoké prase, které na ně vyběhlo z moře

Turisty na pláži ve Španělsku vylekal divočák.

Bizarní zážitek za sebou mají turisté na pláži Benajarafe nedaleko Malagy ve Španělsku. Z moře se tam z ničeho nic vynořilo divoké prase. Nikomu se nic nestalo, ale na netradičního návštěvníka místní plavčíci jen tak nezapomenou. O kuriozitě informoval britský The Sun.

Poklidnou atmosféru na pláži ve Španělsku narušil výkřik. „Podívejte! Leze to z vody,“ křičeli turisté na pláži. Z Alboránského moře na pláž vyběhl více než 60kilogramový divočák. Zvíře proběhlo kolem postaršího páru a mladé ženy a zmizelo v rákosí.

Za divokým prasetem se vydala místní policie i experti na zvířata, kteří se ho snažili chytit. Ti rovněž varovali lidi, aby kvůli vlastní bezpečnosti zůstali v klidu a zvíře nechali na pokoji. „Má velmi ostré tesáky. I když neútočí, může nadělat hodně škody,“ řekl místním novinám Jose Antonio Villodres, šéf společnosti, která lov vedla. Dodal také, že by se zvíře mohlo do oblasti zase vrátit. Lovci v tom případě použijí uspávací šipky a zvíře přemístí pryč od rekreantů.

S divokým prasetem se setkala i Shakira

Podobné incidenty ale nejsou ve Španělsku ničím ojedinělým. Před dvěma měsíci byla na pláži Costa Blanca divočákem pokousána starší turistka. Divoké prase viděli před útokem plavat v moři a upozorněni na něj byli i plavčíci na břehu. Zvíře pravděpodobně přišlo z nedalekého národního parku, ale jak se dostalo do moře, nikdo neví.

Nepříjemný zážitek s divokým prasetem má i kolumbijská popová zpěvačka Shakira. Ta byla napadena dvěma divočáky loni v září v parku v Barceloně. Kanci se jí pokoušeli sebrat tašku. Snímek zničené kabelky zpěvačka zveřejnila na sociálních sítích. „Tašku odtáhli do křoví i s telefonem. Všechno je zničené,“ postěžovala si Shakira fanouškům.

Divočáci stále častěji přicházejí do měst, kde se snaží sehnat potravu. Jejich počet vzrostl hlavně během koronavirové pandemie.

Tagy: