Nová kuchařka Máca se loudá
Kuchařka Máca se loudá přináší recepty pro pomalý hrnec. Kniha je věnovaná všem, kteří chtějí dobře a zdravě jíst a nechtějí nebo nemohou stát půl dne u plotny. Ve třinácti kapitolách najdete celkem 99 receptů. Většina receptů v knize se drží principu "koukneš, naházíš a jdeš". Inspirace pomalým vařením tak nabízí variantu, jak se svým časem lépe naložit, a u toho se navíc i kvalitně stravovat. Pro usnadnění práce je příprava pokrmů doplněna názornými fotopostupy.
Recepty obsahují fotografie surovin, jednotlivých fází přípravy i finálních podob pokrmů. Popis pracovního postupu je díky fotografiím přehledný a také stručnější, než je obvyklé v klasických kuchařkách. S takto názornými recepty může v "loudáku" vařit snad úplně každý. Těšit se můžete nejen na nejoblíbenější recepty z instagramu, ale i na celou řadu nových inspirací. Vše o kuchařce a pomalém vaření se dozvíte na www.macaselouda.cz nebo na instagramu @macaselouda.
Proč vařit v pomalém hrnci:
- Je to zdravé
- Nejšetrnější způsob úpravy jídla pro trávicí soustavu (vaření v páře)
- Šetří to váš čas
- Šetří to elektrickou energii – vaření, ač je dlouhé, je velmi levné (uvádí se, že až 7x levnější než varná deska a 10 x levnější než trouba)
- Pokrm si zachová vitamíny a minerály v největší možné míře
- Nemusíte být doma
- Nemusíte stát u plotny a můžete se věnovat své práci nebo dětem
- Můžete vařit přes noc
- Vaření pokryje všechny druhy diet a různá zdravotní omezení
- Nemusíte přidávat tuky
- Odpadne vám další nádobí
- Velmi dobře využijí ti, co je vaření nebaví nebo vařit neumí
- Hrnec udrží jídlo teplé, nemusíte spěchat s návratem domů. Nemáte práci navíc s ohříváním.
- Když dodržíte správné postupy, jídlo se vám nikdy nepřipálí, voda nevyvaří a zelenina nerozvaří
- Pořizovací náklady hrnce nejsou vysoké
- Vařit s pomalým hrncem se naučí každý
- Je to výborní pomocník na chatách a cestách
- Maso, které se při normálním vaření jen těžce uvaří doměkka, se díky pomalému vaření úplně rozpadne, stejně tak i jeho tučnější části
- Získáte kvalitní plnohodnotné vývary, které nemají konkurenci
- Naučíte se jídlo plánovat a mít kontrolu nad tím, co jíte
Křesk knihy se uskuteční 28. 11. od 16.00 v divadelním klubu Městského divadla Mladá Boleslav.