Nová kuchařka Máca se loudá

Nová kuchařka Máca se loudá

Kuchařka Máca se loudá přináší recepty pro pomalý hrnec. Kniha je věnovaná všem, kteří chtějí dobře a zdravě jíst a nechtějí nebo nemohou stát půl dne u plotny. Ve třinácti kapitolách najdete celkem 99 receptů. Většina receptů v knize se drží principu "koukneš, naházíš a jdeš". Inspirace pomalým vařením tak nabízí variantu, jak se svým časem lépe naložit, a u toho se navíc i kvalitně stravovat. Pro usnadnění práce je příprava pokrmů doplněna názornými fotopostupy.

Recepty obsahují fotografie surovin, jednotlivých fází přípravy i finálních podob pokrmů. Popis pracovního postupu je díky fotografiím přehledný a také stručnější, než je obvyklé v klasických kuchařkách. S takto názornými recepty může v "loudáku" vařit snad úplně každý. Těšit se můžete nejen na nejoblíbenější recepty z instagramu, ale i na celou řadu nových inspirací. Vše o kuchařce a pomalém vaření se dozvíte na www.macaselouda.cz nebo na instagramu @macaselouda.

Proč vařit v pomalém hrnci:

- Je to zdravé

- Nejšetrnější způsob úpravy jídla pro trávicí soustavu (vaření v páře)

- Šetří to váš čas

- Šetří to elektrickou energii – vaření, ač je dlouhé, je velmi levné (uvádí se, že až 7x levnější než varná deska a 10 x levnější než trouba)

- Pokrm si zachová vitamíny a minerály v největší možné míře

- Nemusíte být doma

- Nemusíte stát u plotny a můžete se věnovat své práci nebo dětem

- Můžete vařit přes noc

- Vaření pokryje všechny druhy diet a různá zdravotní omezení

- Nemusíte přidávat tuky

- Odpadne vám další nádobí

- Velmi dobře využijí ti, co je vaření nebaví nebo vařit neumí

- Hrnec udrží jídlo teplé, nemusíte spěchat s návratem domů. Nemáte práci navíc s ohříváním.

- Když dodržíte správné postupy, jídlo se vám nikdy nepřipálí, voda nevyvaří a zelenina nerozvaří

- Pořizovací náklady hrnce nejsou vysoké

- Vařit s pomalým hrncem se naučí každý

- Je to výborní pomocník na chatách a cestách

- Maso, které se při normálním vaření jen těžce uvaří doměkka, se díky pomalému vaření úplně rozpadne, stejně tak i jeho tučnější části

- Získáte kvalitní plnohodnotné vývary, které nemají konkurenci

- Naučíte se jídlo plánovat a mít kontrolu nad tím, co jíte

Křesk knihy se uskuteční 28. 11. od 16.00 v divadelním klubu Městského divadla Mladá Boleslav.