Vladimir 518 o záhadné smrti u Národního: Romana někdo shodil. Chvíli předtím jsme se bavili

Smrt 48letého Romana D., který se v úterý zřítil z ochozu Nové scény Národního divadla, zasáhla i rappera Vladimíra Brože. „Cítím obrovskou lítost a smutek,“ uvedl na sociálních sítích hudebník známý spíše pod pseudonymem Vladimir 518. Upřímnou soustrast pozůstalým vyjádřili i další známí zesnulého muže. Mnozí z nich si nedokážou tragický incident vysvětlit. Případ převzalo oddělení vražd.

Večírek k předávání literárních cen Magnesia Litera, který proběhl v pondělí 17. dubna na Nové scéně, měl tragický konec. Nedaleko odtud totiž zemřel 48letý muž, zaměstnanec technického personálu divadla.

Nevim jaký slova v tomhle případě volit, tak to napíšu maximálně jednoduše a přímo. Předevčírem v noci někdo shodil...

Posted by Vladimir 518 on Wednesday, April 19, 2023

Zprávu na svém facebookovém profilu potvrdil také výtvarník a hudebník Vladimír Brož, známý pod přezdívkou Vladimir 518, který se se zesnulým osobně znal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvrat v případu smrti muže u Národního divadla. Pád řeší oddělení vražd, má podezřelého

„Nevím, jaká slova v tomto případě volit, tak to napíšu maximálně jednoduše a přímo. Předevčírem v noci někdo shodil našeho kamaráda a velkého profesionála audiovizuální techniky Romana D. z ochozu Nové scény. Chvíli předtím jsme spolu ještě mluvili v zázemí divadla po předávání knižních cen Magnesia Litera. „Cítím obrovskou lítost a smutek, za poslední dobu je to popravdě několikátý případ úmrtí v mém okolí. Dávejte na sebe, prosím, všichni pozor a buďte sensitivní k situacím okolo sebe a nebojte se pomoct lidem, kteří to zrovna potřebují,“ napsal.

Pod příspěvkem se ihned začaly objevovat kondolence od dalších kamarádů a známých zesnulého muže. „To snad ne. V létě jsem pracoval v Noně a Romana jsem znal. Čest jeho památce a upřímnou soustrast rodině a pozůstalým,“ zněl jeden ze vzkazů.

Případ si převzali detektivové

K tragickému incidentu došlo v úterý ráno. Na místo se sjeli záchranáři i policisté. „V současné chvíli zasahujeme v Divadelní ulici, kde s největší pravděpodobností došlo k pádu z výšky. Policisté se snažili muže resuscitovat, bohužel neúspěšně,“ uvedla krátce po incidentu policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Ve středu potvrdila, že si případ převzali detektivové z oddělení vražd, v souvislosti s případem zadrželi podezřelou osobu.

„V souvislosti s případem včerejšího (úterního) pádu muže v Divadelní ulici zadrželi kriminalisté prvního policejního obvodu podezřelou osobu. Případ si převzali detektivové z oddělení vražd. V současné chvíli provádíme standardní úkony trestního řízení,“ uvedla policie.

Podle informací Blesku tragicky zesnulý Roman D. pracoval nejen jako vedoucí projekce Nové scény ND, ale měl také firmu na půjčování audiovizuálního vybavení. Se svou firmou se podílel mimo jiné na světelném Signal Festivalu. S partnerkou vychovával dvě malé dcery.

Tagy:
policie smrt vyšetřování vzpomínky muž divadlo Signal Festival krimi záchranáři pád Praha přátelé mordparta Vladimir 518 Národní divadlo v Praze Nin Blesk Magnesia Litera Nová scéna (Praha)