Právě odvětrávám čerstvě vyrobený pervitin, uvítala žena policisty ve dveřích

Velmi překvapivou odpověď dostali kriminalisté z Územního odboru Brno-venkov, když dorazili na domovní prohlídku. Na zápraží jim šestatřicetiletá žena řekla, že právě odvětrává čerstvě vyrobený pervitin. Obyvatelka domu si legraci nedělala. Nyní je vazebně stíhaná.

K incidentu došlo na konci minulého týdne ve vesnici poblíž Bystřice nad Pernštejnem. „Když policisté dorazili k pronajaté nemovitosti k domovní prohlídce, stála na zápraží a bezelstně pravdivě sdělila, že právě odvětrává čerstvě vyrobený pervitin. Prohlášení ženy, dříve trestané mimo jiné za výrobu nelegální drogy, se při domovní prohlídce potvrdilo. Ve stavení policisté nalezli vedle chemikálií i potřebné laboratorní vybavení k výrobě zakázané látky. Zajistili také několik gramů čerstvě vyrobeného pervitinu či sušenou marihuanu. Pervitin žena podle zjištění kriminalistů vyráběla nejméně jedenkrát týdně a při procesu obvykle získala deset až dvacet gramů drogy,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pervitin prodávala především v Brně

Žena takto pracovala nejméně rok a půl, kdy nejdříve vyráběla v Hostěnicích, poté v Kuřimi a nakonec „skončila“ na Bystřicku. „V minulých týdnech ale musela produkci částečně utlumit. Kolegové ze sousedního kraje totiž pro jinou trestnou činnost zadrželi jejího dvorního dodavatele léků potřebných k výrobě,“ uvedl mluvčí.

Pervitin žena prodávala především v Brně, ale také ve východních Čechách nebo na Břeclavsku. „Získané prostředky stačila utratit, částí z nich se pak prý snažila umořit své dluhy,“ dodal Malášek s tím, že nyní je vazebně stíhaná.

Tagy:
drogy Policie ČR Brno výroba Jihomoravský kraj žena pervitin výroba drog prodej drog metamfetamin Kuřim Bystřice nad Pernštejnem domovní prohlídka