Kupka míří za sopkou, Havlíček do hor a Fiala mluví o saku. Jak politici tráví dovolenou?

Karel Havlíček (ANO) vyrazil na ostrov Kréta.

Jaká byla dovolená českých politiků?

Do konce sněmovních prázdnin zbývají tři týdny, do konce těch vládních už jen jeden. Většina politiků však už má dovolenou za sebou. Jak odpočívali? Někdo vyrazil k moři, někdo na hory a někdo i během volna pracoval.

Jedním z těch, kteří si už dovolenou užili, je i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Z řeckého ostrova Kos se už vrátil domů do rodného Kolína, kde trávil poslední prázdninový víkend před jednáním vlády.

ČTĚTE TAKÉ: Jsem svi*ě, pane Foltýne? ptala se Konečná. Zdechovský neváhal s ostrou odpovědí

Nabitou dovolenou plnou náhodných setkání zažil třeba ministr dopravy Martin Kupka (ODS), v jižní Itálii narazil i na svého stranického kolegu Pavla Žáčka. „Jeden den se rozhodnete pro vyjížďku lodí k aktivní sopce Stromboli a v polovině cesty vám někdo zaťuká na rameno – a on je to Pavel Žáček,“ napsal ministr na Facebook. „Asi jsem si měl v ten den vsadit Sportku. Šance na vítězství by byla tak přibližně stejná,“ dodal.

Ani při dovolenkovém setkání se však prý kolegové pracovní konverzaci nevyhnuli. „Samozřejmě jsme probírali bezpečnostní situaci a dopravní dostupnost,“ napsal do komentářů v nadsázce Žáček.

Na dovolenou vyrazil také místopředseda Sněmovny a druhý muž ANO Karel Havlíček. Po Rakousku zavítal do více exotické destinace – na ostrov Kréta. „Zítra výšlap v místních horách, tak snad mě tam v tom horku neklepne,“ sdělil sledujícím na Facebooku.

Premiér Petr Fiala (ODS) na sociálních sítích místo fotek z osobního života sdílí své odpovědi na otázky. Došlo i na dotaz, zda spí v obleku. „Na nějaké dezinformační platformě takovou informaci najdete. Ale v realitě to tak samozřejmě není,“ namítl předseda strany ve videu.

Videa natáčel také šéf nejsilnějšího opozičního hnutí Andrej Babiš (ANO), který v týdnu rozhodl o vyloučení obviněného chomutovského primátora Marka Hrabáče ze strany.

Poslanci se na řádné schůzi sejdou už v úterý 10. září. A jak sami říkají – čeká je perný podzim.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: ANO vyloučilo primátora Hrabáče. Na kandidátce do krajských voleb ho vystřídá exministr Brabec

Tagy: