Jsem svi*ě, pane Foltýne? ptala se Konečná. Zdechovský neváhal s ostrou odpovědí

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná sklízí za svůj nedávný příspěvek na sociálních sítích posměch. Kritizuje v něm vládního koordinátora strategické komunikace Otakara Foltýna, přičemž samotný post začíná otázkou „jsem svi*ě, pane Foltýne?“ Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský na tento příspěvek zareagoval slovy, že odpověď už asi zná.

Otakar Foltýn je už nějakou dobu pod silnou palbou opozičních stran. Naposledy rozvířil veřejnou debatu tím, že některé zastánce ruské agrese na Ukrajině nazval svi*ěmi a zombíky. Na to reagovala europoslankyně Kateřina Konečná v příspěvku na síti X, ve kterém se ptá, zda je svi*í i ona. Argumentuje například tím, že plynovod Nord Stream 2 byl zřejmě poškozen ukrajinskými sabotéry, nikoli ruskými vojáky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sankce Putinův režim nepoloží na lopatky hned. Rusko má zatím peníze kde brát, říká Just

„Ano, i my, kdo jsme dle měřítek pana Foltýna ‚svině‘, se jemu a jeho týmu skládáme na výplatu. A obávám se, že ne malou. Proto jsem se rozhodla napsat otevřený dopis premiéru Fialovi, kolik nás tato strategická komunikace plná ‚zombíků‘ a ‚sviní‘ stojí,“ uvedla Konečná.

Příspěvek komunistky Konečné sklidil spoustu komentářů, a ne zrovna pochvalných. Většina diskutujících totiž kladně odpovídá na položený dotaz. Do diskuze se zapojil i lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský. „Asi znám už odpověď, ale zajímavé se na to zeptat i vás,“ uvedl.

Příspěvek okomentoval i někdejší poslanec KSČM Jiří Dolejš. Ten se však netají kritickým postojem k vedení strany dlouhodobě. „Vědomí kolaboranti nepochybně svině jsou. Vášně budí až to, že to na sebe vztahují i lidé s naivním názorem na autoritářský režim v imperiálním Rusku. A nebo ti, co jim vadí dvojí metr v komunikaci zástupce establishmentu. Což skutečným sviním nahrává,“ napsal Dolejš na sociální síti X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Proruským silám čelím každý den, hájí Nerudová Foltýna. Z postupu Maďarska je šokovaná

Tagy: