Cesta na fotbal skončila tragédií. Michal a Richard zemřeli, tříleté dítě bojuje o život

K tragické nehodě došlo v neděli u obce Špačince ve slovenském okrese Trnava. Řidič felicie totiž předjížděl na plné čáře a čelně se srazil s protijedoucím autem. Nebezpečný manévr se stal osudným třiadvacetiletému Michalovi a jeho šestadvacetiletému kamarádovi Richardovi. V protijedoucím autě navíc cestoval tříletý chlapec, který je nyní v kritickém stavu.

„Podle prvotních informací z místa se řidič vozu felicia chystal předjet jiné auto v obci Špačince, v místě, kde je plná čára. Při předjíždění přejel do protisměrného pruhu, kde došlo k čelnímu střetu s vozidlem VW Passat,“ uvedla slovenská policie na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neměl šanci přežít. Čech se na Slovensku srazil s dodávkou, z motorky zbyl jen šrot

Červenou felicii měl řídit třiadvacetiletý Michal, který vezl svého o tři roky staršího kamaráda Richarda na fotbalový zápas. Oba nehodu nepřežili. „Ve druhém autě se zranili 57letá matka, její 28letá dcera a tříletý chlapec. Všechny tři osoby utrpěly těžká zranění. Dítě bylo ve vážném stavu letecky transportováno do bratislavské nemocnice,“ sdělili policisté a dodali, že přesné příčiny nehody zůstávají předmětem vyšetřování.

Podle informací slovenského webu Nový čas byl Richard oporou týmu TJ Družstevník Špačince a Michal ho zrovna vezl na zápas. „Měl jet do Špačinců hrát fotbal, ale už tam nedojel. Volali mi, že můj manžel měl nehodu,“ uvedla Richardova manželka Simona, která s ním má dvouletou dceru Ninu. „V říjnu bychom oslavili naše první výročí svatby,“ dodala.

Michal měl navíc v neděli narozeniny. „Už v sobotu jsme je slavili s rodinou, přestože je měl až v neděli. Chtěli jsme si to spolu užít,“ popsala Michalova partnerka Petra, která s ním má osmiměsíčního syna Damiána.

Tragická nehoda zasáhla také fotbalový klub TJ Družstevník Špačince. „V neděli jsme měli hrát s TJ Vlčkovce. Když Richard nedorazil, volali jsme mu, ale telefon nezvedal. Zaregistrovali jsem nehodu a později jsme se dozvěděli, že právě Richard byl jejím účastníkem. Všechny nás to zasáhlo a zápas byl nakonec zrušen,“ uvedl klub s tím, že odešel mladý šikovný člověk, který byl velkým přínosem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nebezpečný manévr řidiče autobusu: Vytlačil dodávku a vlétl do křižovatky. Věc řeší policie

Tagy: