Předjíždění přes plnou čáru málem skončilo smrtí. Situaci zachránil pohotový řidič

Nákladní auto v protisměru

Palubní kamera zachytila nebezpečnou situaci na hlavním tahu z Plzně na Domažlice. Jiří Štěpán se právě vracel z práce domů. Na jinak bezproblémovém úseku poblíž Holíšova ale zažil pořádný šok, když se na něj z protisměru vyřítilo nákladní auto.

„Oči ten kamion vlastně vidí, ale mozek nechápe, že se něco takového může stát. Být tam o dvě vteřiny rychleji, nejspíš zemřu,“ popsal Jiří Štěpán traumatizující incident.

Šofér nákladního vozidla začal předjíždět kolonu aut v místech těsně před horizontem kopce a navíc přes plnou čáru. Srážce, která mohla mít fatální následky, naštěstí zabránil řidič osobního vozu, který včas šlápl na brzdu a strhl volant. „Chápu, že řidiči kamionu mohou být ve spěchu. Tady ale šlo o hazard se životem,“ řekl Štěpán ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Řidič nákladního vozidla, který je schopný takhle riskovat, by se měl okamžitě zúčastnit psychologického vyšetření. Rozhodně by měl také dostat zákaz řízení,“ okomentoval situaci dopravní expert Richard Topinka. Podobných agresivních řidičů podle něj přibývá.

Celý záznam muž předal policistům, kteří po řidiči pátrají. Zda nezodpovědný šofér náklaďáku přijde kvůli svému jednání o řidičský průkaz, bude jasné až v horizontu několika týdnů.

Tagy: