Michálek: Jestli si myslíte, že po Praze budete všichni jezdit auty, tak to není reálné

Kolona v Praze

PARTIE Terezie Tománkové 12.9.2021

Silnice v hlavním městě jsou podle šéfa pirátských poslanců Jakuba Michálka přecpané, protože všichni chtějí jezdit po Praze autem. Michálek ale míní, že to není reálné. Lidé mají nechávat auta na kraji metropole a využít MHD, radil v nedělní Partii na CNN Prima NEWS.

„Když jedete do Prahy, tak zaparkujte auto na okraji Prahy a přesedlejte na MHD. Když bude každý jezdit v autě a navíc po jednom, tak ta Praha bude zacpaná,“ prohlásil v Partii Michálek.

Vzápětí pokračoval. „Jestli si myslíte, že po Praze budete všichni jezdit auty, tak to není realizovatelné,“ dodal šéf pirátských poslanců, který byl do roku 2017 pražským zastupitelem, ale když se stal poslancem, tak na funkci na magistrátu rezignoval, protože nechtěl kumulovat funkce.

Michálek svými výroky reagoval na kritiku, která se snesla na pirátského primátora Prahy Zdeňka Hřiba za četné opravy silnic v metropoli, kvůli kterým se tvoří dlouhé kolony. Prezident Miloš Zeman poslal Hřibovi otevřený dopis, ve kterém ho zkritizoval za stav dopravy v Praze, a dokonce vyzval primátora k rezignaci.

Hřib se ohradil s tím, že rezignovat nehodlá. Zemanovi připomněl, že on sám o Pražany neprojevil za poslední rok žádný zájem a že ve své funkci nikdy magistrát ani nenavštívil.

Kupka: Dopisu prezidenta se směju

Primátora se v Partii zastal poslanec a náměstek hejtmanky Středočeského kraje Martin Kupka z ODS. Podle něj je pro Prahu problém, že stále není hotový okruh. „A to je problém i současné vládní koalice,“ podotkl Kupka v Partii.

„Tomu dopisu prezidenta se vlastně směju. Pan prezident se často vyjadřuje ke všemu, ale k těm podstatným věcem ne. Tohle vnímán jako drobnou přestřelku. Je jasné, komu to má posloužit. Řekl bych, že především Hradu a škodolibosti, kterou pan prezident oplývá. Víc bych to nekomentoval,“ uvedl Kupka.

Šéf Pirátů Ivan Bartoš v rozhovoru CNN Prima NEWS řekl, že opravy v Praze jsou potřeba, protože Piráti převzali od hnutí ANO komunikace v zanedbaném stavu. Zeman se podle něj zapojil do předvolební kampaně a nahrává Andreji Babišovi.

Uzavírek je v hlavním městě několik desítek. Silničáři začátkem září dokončili 62 nejvýznamnějších oprav a na 40 místech dělníci stále pracují. A to i přesto, že začal školní rok, kdy se tradičně zintenzivňuje provoz.

Tagy: