Nejdřív třicítky, koncem týdne se ale v Česku ochladí. Meteorologové předpovídají i bouřky

Deštivé počasí

Lidé v Česku můžou pro nadcházejí týden počítat s obvyklými letními teplotami, které ovšem doprovodí přeháňky a místy i bouřky. Vyplývá to z týdenní předpovědi meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ti predikují takřka na každý den teploty dosahující 30 °C. S blížícím se víkendem ovšem teplota začne klesat.

Hned na pondělí experti očekávají chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu. Předpovídá se oblačná až zatažená obloha, přičemž skoro jasno si užijí krátce na Moravě a ve Slezsku, konkrétně už zpočátku dne. Na severozápadě může dojít k ojedinělým srážkám a k večeru může být na některých místech přechodně polojasno. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 25 a 29 °C na většině území vyjma Moravy a Slezska, kde se očekává 28 až 32 °C. Nejnižší noční teploty pak mají být mezi 17 až 13 °C.

V úterý se k přeháňkám přidá i déšť, který je předpokládán zejména na jihovýchodní polovině území, místy i bouřky. Polojasno by mělo být být na severozápadu, i když i zde meteorologové z ČHMÚ hlásí možné ojedinělé přeháňky. Přes den bude nanejvýš 24 až 28 °C, v noci pak teploty mohou klesnout k 18 až 14 °C.

Na středu meteorologové hlásí polojasno až oblačno. Ojediněle se můžou objevit přeháňky, ale i bouřky. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 22 až 26 °C, na jihovýchodě se vyšplhají až k  28 °C. Naopak nejnižší teploty během noci můžou být podle expertů mezi 15 až 11 °C.

Oblačnou oblohu pak meteorologové predikují na čtvrtek, kdy zároveň hlásí přeháňky na většině území České republiky. Ojediněle se můžou objevit i bouřky. Se čtvrtkem zároveň přichází mírné ochlazení. Nejvyšší denní teploty by se totiž měly pohybovat v rozmezí 19 až 23 °C, na jihovýchodě maximálně k 25 °C. V noci naopak můžou klesnout k 14 až 10 °C.

V pátek meteorologové očekávají oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Přes den předpovídají stejné teploty, jako ve čtvrtek, tedy maximálně 19 až 23 °C, v noci pak nejnižší teploty mohou být mezi 13 až 9 °C.

V sobotu a neděli pak odborníci hlásí převážně oblačnou oblohu, kterou budou místy doplňovat přeháňky, na některých místech i bouřky. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat ještě o stupeň níže, tedy mezi 18 až 22 °C. Naopak v noci může být minimálně 13 až 8 °C.

Tagy: