Předpověď dešťů zhatila velkou hudební akci. Lidé přijdou i o festival jídla a přelet Gripenů

Koncert kapely Mňága a Žďorp

Podobnost s katastrofálními povodněmi

V Brně-Medlánkách se o víkendu kvůli počasí neuskuteční dlouho plánovaná oslava 100 let fungování tamního letiště. Aeroklub lákal veřejnost na ukázky letounů a vrtulníků nebo na přelet stíhaček Gripen. Kvůli předpovědi silného deště a hrozbě záplav pořadatelé ruší také některé další plánované víkendové akce na jižní Moravě, jiné přesouvají pod střechu.

„Konání leteckého dne by z bezpečnostních důvodů nebylo možné. Z náročných legislativních důvodů a kvůli organizační náročnosti není možné akci přesunout na jiný termín,“ informoval Aeroklub Medlánky na facebookových stránkách.

K TÉMATU: Takto vypadá hrozivá předpověď pro další dny. Model ukazuje, kde po Česku udeří lijáky

Neuskuteční se ani víkendový festival ČEZ Fest, na kterém měli vystoupit třeba Mňága a Žďorp a Tomáš Klus. „Festival měl v Hodoníně proběhnout od 12. do 14. září, ovšem z důvodů vyhlášení výstrahy před deštěm a záplavami, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav, se rozhodli organizátoři akci zrušit,“ uvedla za pořadatele Nikola Pálečníková.

Na Brněnské přehradě v sobotu nebudou běžecké závody seriálu RunTour, na které se chystaly dvě tisícovky sportovců. „Bezpečnost nás všech je pro nás největší prioritou a za takovéto situace by v Brně rozhodně nebyla radost běžet,“ napsal organizační tým na Facebooku.

Ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku se měl o víkendu konat gastronomický Festival chuti, kvůli počasí se přesouvá na jaro příštího roku. Odložená je také Tuning Motor Party na letišti ve Vyškově, stejně jako Vyškovské slavnosti na Masarykově náměstí, které budou až 27. září.

Některé akce se uskuteční, ovšem většinu programu organizátoři přemístí do interiérů. Podle informací na sociálních sítích se to týká například hodů v Židlochovicích a Rajhradě na Brněnsku. Také Městské divadlo Brno přesunulo venkovní část sobotních oslav 20 let své hudební scény pod střechu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku padnou limity 50leté vody. Meteorolog předpověděl, kdy se řeky začnou vylévat z břehů

Tagy: