Překvapivý nález v pražské škole. Přímo pod okny učeben vykopali dělníci lidské kosti

Pražští policisté vyjížděli k nálezu lidských ostatků u jedné ze základních škol v Karlíně.

Kosti u školy v Karlíně

Nepříjemné překvapení čekalo minulý týden na žáky i učitele základní školy v pražském Karlíně. Dělníci totiž během stavebních prací objevili přímo pod okny učeben ostatky lidského těla. Na místo vyrazili kriminalističtí technici a zjišťovali, zda se na půdě školy neodehrál zločin. V úterý se přitom situace opakovala. O pár metrů dál se v zemi objevily další kosti.

Na školním pozemku se objevily lidské ostatky. Ty objevili kopáči během prací na školním hřišti. Na místo ihned vyrazili kriminalisté.

„Kriminalistický antropolog nález prozkoumal a určil, že by se mělo jednat o muže ve věku dvaceti až třiceti let,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

ČTĚTE TAKÉ: Pražská policie zatkla Čecha, který po celém světě šířil dětské porno. Šla po něm i FBI

Policisty také zajímalo, zda nemá někdo muže na svědomí. Mohlo se jednat o dávný zločin, a to zřejmě i z doby, kdy škola na místě ještě nestála. „Ostatky mohly zřejmě ležet v zemi více než sto let,“ dodal Rybanský.

Nakonec se ukázalo, že muž zemřel přirozenou smrtí. Kostlivec se v zemi neobjevil náhodou. Podle historických map totiž na místě školy býval vojenský hřbitov.

Kriminalisté vyjížděli v úterý ke škole znovu. Jen o pár metrů dál byla objevena další podobná kostra. Její příběh bude zřejmě velmi podobný té první.

K nálezu lidských ostatků došlo minulý týden i na Slovensku. Objevili je turisté v lese v Banskobystrickém kraji, konkrétně nad obcí Môlča v hustém porostu. Několik metrů od těla měla ležet v křoví také lidská lebka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Agresorovi, který na Žižkově ubodal ženu, hrozí doživotí. Další zraněná popsala hrůzu v bytě

Tagy: