Agresorovi, který na Žižkově ubodal ženu, hrozí doživotí. Další zraněná popsala hrůzu v bytě

Zavraždil expřítelkyni, její kamarádka zůstala po jeho běsnění na vozíku. Státní zástupkyně chce pro agresora doživotí.

Bývalou partnerku ubodal, její kamarádku těžce zranil

Soud začal rozplétat brutální vraždu z loňského srpna, k níž došlo v Praze. Propuštěný vězeň se chtěl pomstít své bývalé partnerce a zasadil jí šestadvacet ran nožem. Její kamarádku těžce zranil, po útoku skončila ochrnutá na dolní polovinu těla. V bytě byly v době vražedného řádění navíc dvě malé děti. Státní zástupkyně pro muže požaduje doživotí.

Soud se ve čtvrtek začal zabývat vražedným útokem na ženu v pražském Žižkově, k němuž došlo jen deset dní po tom, co agresor opustil vězení. Motivem propuštěného vězně Alexandra měla být pomsta. Jeho expartnerka se s ním totiž rozešla v období, kdy byl ve výkonu trestu ve vězení. Údajně mu neměla také umožňovat kontakt s malým synem.

K TÉMATU: Zavraždil třináctiletou spolužačku. Nekrofilní sadista Robin mohl už po pár letech na svobodu

Po příchodu do bytu jí zasadil celkem 26 ran nožem, mířil i na obličej. Krvavého řádění neušetřil ani její kamarádku, která po ráně do míchy ochrnula. Soud přehrál během líčení i její výpověď.

„Bodnul mě, nemohla jsem vstát. Říkala jsem mu, aby přestal. Kamarádku bodal, dupal jí na hlavu. Pak jsem ho prosila, ať mi dá napít, tak mi polil hlavu vodou,“ popsala podle webu Blesk.cz běsnění přeživší, která je po zbytek života na vozíku.

Obviněný měl poté volat své sestře, zatímco vážně zraněná žena s poraněnou míchou ho prosila, aby něco udělal. „Prosila jsem ho, ať mě chytne za ruku, ať je se mnou, že nechci umřít sama,“ uvedla svědkyně. Muž zavolal záchranku a utekl. V bytě byl v tu dobu i sedmiletý syn poškozené, který se schoval na záchodě.

Násilník před soudním senátem uvedl, že jeho expartnerka údajně užívala drogy, což mu vadilo. Podle svých slov byl ale sám závislý na pervitinu. „Žádné peníze jí nedával, nestaral se o ni, jak tvrdí. Dokonce ji i mlátil, musela jsem ji občas u sebe ubytovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS jiná kamarádka zavražděné. „Říkali jsme jí, ať se na něj vykašle. To, že mlátí ženy, se vědělo,“ sdělil již dříve jiný známý.

Alexandr má opravdu pestrou trestní minulost – prodej drog, loupežné přepadení nebo nebezpečné vyhrožování. Právě i skutečnost, že tresty nikdy nevedly k nápravě, je důvodem, proč státní zástupkyně navrhuje nejvyšší možný trest. O soudu muže, který má na svědomí matku pěti dětí, bude soud rozhodovat i v pátek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: S kojencem v náručí hrozil na parapetu, že skočí dolů. Ústecký soud teď poslal muže do vězení

Tagy: