Premiér má přiznat, že je drahota. Je to Babišova vláda s Fialovou tváří, řekli komentátoři

Komentátoři CNN Prima NEWS Martin Schmarcz a Thomas Kulidakis

360° 11.12.2023

Kdyby vláda řekla „na férovku“, že je drahota, lidé by to přijali lépe, než když se jim tvrdí, že se daří. V pořadu 360° to řekl komentátor CNN Prima NEWS Thomas Kulidakis. Nevolil jsem tento kabinet s tím, že to bude Babišova vláda s Fialovou tváří, doplnil ho komentátor CNN Prima NEWS a Info.cz Martin Schmarcz. Podle něj má premiér konat opatření, aby ve společnosti nebyla špatná nálada.

„Premiér Petr Fiala (ODS) popírá realitu a mluví s ní v rozporu. Podle něj se totiž všechno daří, zvládla se energetická krize a začíná se zvládat inflace. Byť nám Fiala říká, že nemá vliv na ceny potravin, ve videu s Nutellou stejně uvedl, že ceny poklesly díky vládě. Kdo byl ale v posledních dnech v obchodě, ví, že to není pravda a potraviny jsou pořád velmi drahé,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Kulidakis.

ČTĚTE TAKÉ: Divnost na Hradě, říká Schmarcz o Kolářově prověrce. Kulidakis připomněl další kontroverze

Podle něj by lidé přijali lépe, kdyby se s nimi mluvilo narovinu. „Nevím, co je horší. Jestli to, že je všechno drahé a vládě se v podstatě nic nedaří, nebo to, že nám kabinet tvrdí, že se vše daří, když všichni vidíme, že to tak není,“ dodal komentátor CNN Prima NEWS.

Podle Schmarcze má premiér zčásti pravdu. Naše země na tom sice je relativně dobře, ale tak na tom byla i za předchozí vlády. „Není možné, aby premiér místo, aby něco dělal, říkal, že na tom nejsme tak blbě, nemáme takové dluhy a všechno funguje. Nevolil jsem tuto vládu s tím, že to bude Babišova vláda s Fialovou tváří,“ řekl Schmarzc.

„Čekal jsem, že Petr Fiala bude premiér, který bude něco dělat, ale on v podstatě pokračuje v tom, co dělal Babiš. Říká, že na tom nejsme tak špatně, a jak je všechno v podstatě v pohodě,“ sdělil.

„Předseda vlády tady není od toho, aby nám říkal, že je na tom Česká republika dobře a že máme zbytečně blbou náladu. On je tady od toho, aby jako premiér něco dělal, aby občané blbou náladu neměli. Neměl by nás poučovat, že ji nemáme mít,“ doplnil komentátor CNN Prima NEWS a Info.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pavlův poradce Kolář nebude mít prověrku od NBÚ. Nepotřebuje ji, tvrdí Hrad

Tagy:
jídlo Andrej Babiš ODS Petr Fiala vláda Česko Martin Schmarcz Národní bezpečnostní úřad Thomas Kulidakis