Panuje blbá nálada, přiznal Pospíšil. Lidé se naštvali, všechny máte za dezoláty, řekl Nacher

Poslanec Patrik Nacher (nestr. za ANO) a europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) v pořadu 360°

360° 11.12.2023

Ve společnosti lze pozorovat vyčerpanost a rozladěnost z toho, co se poslední roky děje, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). Tuto situaci podle něj zapříčinila covidová pandemie či energetická krize. Špatná nálada vládne mezi lidmi i podle poslance Patrika Nachera (za ANO). Podle něj ale proto, že současná vládní koalice pod vedením Petra Fialy (ODS) nevnímá kritiku.

„Ano, v Česku panuje napjatá atmosféra. Je to dáno tím, jak nás v posledních letech stíhají velké problémy. Postihla nás covidová a energetická krize, zasáhla nás také válka na Ukrajině,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Pospíšil.

ČTĚTE TAKÉ: Koalice Spolu do evropských voleb je noční můra. Nevíme, co vlastně volíme, tvrdí Valeš

Podle expředsedy TOP 09 se nelze divit, že jsou lidé z těchto krizí vyčerpaní a chtějí slyšet pozitivní zprávy. „Ve společnosti je unavenost, vyčerpanost a rozladěnost z toho, co se poslední roky řeší, já se tomu nedivím. Je to dáno objektivními problémy, které musela předešlá i současná vláda řešit,“ dodal europoslanec.

Podle Nachera v Česku panuje naštvaná nálada, ovšem z jiného důvodu, než uvedl Pospíšil. „Problém je v tom, že vláda je složená z nesourodých politických stran. Jediným jejich tmelem je negativní vymezování se vůči hnutí ANO nebo Andreji Babišovi. To fungovalo v momentě, kdy byly v opozici, ale když mají vládnout, je to hrozně málo,“ uvedl poslanec ANO.

Dalším důvodem je, že současný kabinet nevnímá kritiku a návrhy parlamentní opozice. „Vždycky na nás dají nějakou nálepku, jako že jsme populistická opozice. Oni vlastně říkají, že vláda vše dělá dobře a populistická opozice jen kritizuje,“ míní Nacher.

„Absolutně ztratili jakoukoliv sebereflexi. Jsou zahledění do sebe, říkají si, že oni jsou ti géniové a všichni ostatní jsou buď dezoláti, nebo populisti,“ dodal politik ANO.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exotické zahraniční cesty politiků. Pojedou do Thajska či Mexika, rozpočet se ale sníží

Tagy: