Premiér plácá nesmysly, rozohnil se Gazdík. S Nacherem se v Partii hádal o migrantech

Patrik Nacher

PARTIE Terezie Tománkové 5.9.2021

Šéf Pirátů Ivan Bartoš v Bruselu lobboval za to, aby státy v Evropské unii neměly právo veta v tématech jako zahraniční politika a bezpečnost. Prohlásil to v Partii Terezie Tománkové Patrik Nacher (ANO), podle kterého by byla ztráta práva veta velkým nebezpečím zejména v kontextu migrační politiky. Petr Gazdík (STAN) se s ním ale o tématu uprchlíků pohádal.

Hádku v Partii spustila zmínka o výroku premiéra Andreje Babiše, který na Twitteru před časem prohlásil, že Piráti chtějí lidem „mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak lidem nastěhovat domů migranta“.

Podle Nachera proimigrační politiku Pirátů podtrhuje výlet předsedy Bartoše do Bruselu. „Když byl předseda Bartoš v Bruselu, podpořil snahu, aby jednotlivé státy neměly právo veta v tématech zahraniční politiky a bezpečnosti,“ řekl pražský zastupitel a poslanec ANO s tím, že by pak Česko nemohlo nic namítat například proti evropské migrační politice.

Gazdík se ale nad tímto výrokem rozčílil: „Jak to souvisí s tvrzením, že Piráti chtějí údajně nastěhovat lidem do domů migranty? Nejdřív si zjistěte, co premiér plácá za nesmysly a pak ho hajte.“

Nacher totiž v Partii uvedl, že o Babišově výroku o stěhování migrantů neví. Chtěl po Gazdíkovi, aby mu našel, kde to premiér řekl. Šéf STAN ale ve studiu narychlo výrok nenašel. Ten je ovšem dohledatelný na Twitteru.

V Partii s poslanci diskutoval krom Terezy Hyťhové z Trikolóry také komunistický poslanec Stanislav Grospič. Podobně jako Nacher vnímá Bartošovu exkurzi do Bruselu jako nebezpečí. „Já ten návrh Pirátů v evropském parlamentu také vnímám jako omezení suverenity státu, to jsou zadní dvířka, na kterých se může stavět migrační politika, kterou nechceme,“ uzavřel Grospič.

Tagy: