Peprný rozchod italské premiérky. Její partner kolegyně lákal na skupinový sex, dokládá záznam

Premiérka Itálie Giorgia Meloniová se po téměř deseti letech rozešla se svým partnerem Andreou Giambrunem. Informovala o tom na sociálních sítích. Moderátor zpravodajství na italské stanici Mediaset v poslední době čelil kritice kvůli svým sexistickým výrokům z původně neodvysílaných částí programu, kdy měl vyzývat své kolegyně ke skupinovému sexu výměnou za spolupráci, informovala agentura Reuters. V jednom ze zveřejněných nahrávek se dokonce chlubil milostnou aférou. Pod palbou kritiky se octl již dříve, když naznačoval, že oběti znásilnění si za sexuální útoky mohou samy.

Meloniová má s Giambrunem sedmiletou dceru. „Můj vztah s Andreou, který trval téměř deset let, tady končí. Děkuji mu za úžasné roky, které jsme spolu strávili, za těžkosti, kterými jsme si prošli, a za to, že mi dal tu nejdůležitější věc v mém životě, naši dceru Ginevru. Naše cesty se již nějakou dobu rozcházely, a je čas to vzít na vědomí,“ napsala italská premiérka na Facebooku.

La mia relazione con Andrea Giambruno, durata quasi dieci anni, finisce qui. Lo ringrazio per gli anni splendidi che...

Posted by Giorgia Meloni on Thursday, October 19, 2023

Nabídka skupinového sexu

Italský satirický pořad Striscia la Notizia ve středu zveřejnil neodvysílané záběry z televizního studia, kde Giambruno směřoval ke své kolegyni nevhodné narážky. Vyprávěl jí o posměšcích, které musí trpět kvůli svému účesu, prý kvůli závisti. Vulgárně jí líčil, že se mu tím ostatní obrazně řečeno snaží „zlomit přirození“, což se jim ale podle něj nepovede. „Je mi 42 let a mám vlasy, všichni ostatní jsou tu plešatí,“ říkal kolegyni, zatímco si opakovaně sahal do rozkroku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Guru Jára je na svobodě. Soud pustil z vězení i jeho společnici, oba seděli za znásilnění

Následně začal komentovat košili moderátorky. „Jsi velmi inteligentní žena. Jak to, že jsem tě nepotkal už dřív? To je neuvěřitelné,“ pokračoval Giambruno podle portálu Il Tirreno. V dalším klipu zveřejněném ve čtvrtek, z nějž je dostupný pouze zvukový záznam, měl podle Reuters nabízet kolegyním spolupráci, když se zúčastní skupinového sexu. Zároveň se měl chlubit milostnou aférou.

S podobnými problémy se potýkal již v srpnu, kvůli svým poznámkám o případu skupinového znásilnění. „Když jdete tancovat, máte plné právo se opít. Ale když si to odpustíte, můžete se vyhnout jistým problémům,“ pronesl tehdy ve vysílání podle stanice CNN. Meloniová tehdy řekla, že by neměla být souzena za výroky svého partnera a v budoucnosti se k otázkám ohledně jeho chování nebude vyjadřovat.

Rozchod může Meloniové u voličů pomoci

Hodnoty tradiční rodiny představují jedno z klíčových témat pravicové koalice, v jejímž čele Meloniová stojí. Rozchod její volební preference zřejmě příliš neovlivní, domnívá se podle Reuters Antonio Noto, ředitel agentury pro průzkum veřejného mínění Noto Sondaggi. Současné premiérce podle něj situace neuškodí, v očích většiny svých voličů si Meloniová nejspíš naopak polepší. „Tím, co udělala, si pravděpodobně s Italy vytvořila silnější pouto,“ dodal s tím, že většina ohlasů na sociálních sítích ohledně rozchodu byla pozitivních.

„Budu bránit to, co jsme byli. Budu bránit naše přátelství a za každou cenu budu bránit naši sedmiletou holčičku, která miluje svoji matku a svého otce. Nic víc k tomu neřeknu,“ uzavřela Meloniová zprávu o rozchodu na Facebooku. Zdůraznila navíc, že jejím odpůrcům se ji nepovede v osobním životě zranit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrazivý příběh z Benátek. Těhotná novomanželka během líbánek zemřela v hořícím autobuse

Tagy:
Itálie rozchod sexuální obtěžování Giorgia Meloniová Andrea Giambruno