Přepadení se změnilo v masakr. Ozbrojenci zastřelili deset členů rodiny, včetně chlapce

Deset členů jedné rodiny, včetně sedmi žen a tří mužů, zabili v pátek střelci ve městě Pietermaritzburg v jihoafrické provincii KwaZulu-Natal. O incidentu informovala tamní policie. Jak později z hlášení strážců zákona vyplynulo, skupina ozbrojenců vtrhla do rodinné rezidence a zahájila palbu. Motiv činu dosud není známý.

„Podle prvních policejních zpráv vtrhli ozbrojenci na usedlost v Pietermaritzburgu a přepadli rodinu,“ informovali v pátek jihoafričtí policisté. V aktualizaci doplnili, že mezi deseti oběťmi byl i teprve třináctiletý chlapec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry surové přestřelky u Bachmutu. Výkon ukrajinského velitele ocenili i Rusové

Starosta oblasti v reakci na tragédii zdůraznil, že je nutné posílit kapacitu tamních policejních stanic. Mluvčí národní policie Athlenda Mathe sdělil CNN, že několik podezřelých bylo zadrženo. „Dva byli zatčeni, jeden zemřel, další z místa činu utekli. Policie po nich pátrá,“ uvedl s tím, že u podezřelých byly nalezeny tři střelné zbraně.

Jihoafrickou republikou v posledních měsících otřáslo několik masových přestřelek – některé podle policie souvisejí s násilím spojeným s taxislužbami, jiné jsou zřejmě spojeny s drogovými kartely. Motiv páteční střelby zatím nebyl uveden.

Podle policejních statistik patří Jihoafrická republika k zemím s nejvyšším počtem vražd na světě. Po dočasném útlumu v období nejtěžších výluk při pandemii covidu se jejich počet prudce zvyšuje. Loni v červenci zemřelo po střelbě v baru v městské části Soweto nejméně 15 lidí. Další čtyři lidé byli zabiti při samostatném incidentu se střelbou v baru v Pietermaritzburgu téhož večera.

Zběsilí útočníci v Mexiku postříleli sedm lidí, mezi nimi i malé dítě:

Tagy: