Přepadl banku v Praze a odnesl si statisíce. Policie muže zadržela, k činu se přiznal

Přepadení banky v Praze

Policie zadržela muže, který podle ní ve středu v minulém týdnu přepadl banku v Praze a odnesl si z ní několik set tisíc korun. Dosud netrestaný jedenadvacetiletý lupič se k činu přiznal, peníze chtěl využít k vysněnému životu, uvedl na webu pražské policie její mluvčí Jan Rybanský. Během pátku soud rozhodne o návrhu vzetí muže do vazby, dodal.

Pachatel přepadl pobočku banky ve Vinohradské ulici ve středu 12. ledna po 17:00. Pokladní pohrozil použitím pistole, která byla vidět v jeho kapse. „Žena z obavy o svůj život uposlechla a vydala mu veškerou hotovost ve výši několika stovek tisíc korun,“ popsal přepadení Rybanský.

Pachateli loupeže se podařilo z banky uprchnout. Policie následující den zveřejnila záběry z bezpečnostních kamer a požádala veřejnost o pomoc při určení identity podezřelého muže. Podle mluvčího přivedla kriminalisty medializace případu na stopu jedenadvacetiletého mladíka, kterého ve středu zadrželi v hotelu na Mladoboleslavsku i s penězi, ze kterých moc neutratil.

„V průběhu výslechu se dosud netrestaný podezřelý k činu doznal. Jako důvod svého činu uvedl, že ho přestal bavit dosavadní způsob života, což vyřešil právě přepadením banky, a odcizené peníze chtěl využít k životu, který si vysnil,“ uvedl mluvčí.

Za trestný čin loupež hrozí mladíkovi až desetiletý trest odnětí svobody.

Tagy: