Policie zveřejnila video loupeže v bance v Mladé Boleslavi. Hledá také ženu v bílém

Lupič v bance v Mladé Boleslavi

Záznam přepadení banky v Mladé Boleslavi

Po pachateli pondělního loupežného přepadení banky v Máchově ulici v Mladé Boleslavi policie stále pátrá. Dala k dispozici kamerový záznam z přepadení. Hledá také ženu v bílém kabátě, s níž se pachatel na útěku málem srazil.

Policie se obrací se na řidiče, kteří mají ve svých vozech nainstalované kamery a projížděli v čas loupeže, tedy kolem 17:30, ulicemi Máchova, Havlíčkova, U Stadionu, Jiráskova, Galetova a třídou Václava Klementa. Jakékoliv informace, které by mohly policistům pomoci, mají lidé sdělovat na linku 158.

Pobočku Moneta Money Bank přepadl v pondělí kolem 17:30 muž ve věku 30 až 40 let, zhruba 180 centimetrů vysoký a ozbrojený krátkou střelnou zbraní, se kterou se po pracovnici banky dožadoval vydání finanční hotovosti. Mluvil hlubším hlasem a plynně česky. Na hlavě měl nataženou kuklu, oblečenou měl šedivou pláštěnku, černé kalhoty, černé boty a rukavice. Po vydání vyššího obnosu peněz, které si odnesl v igelitové tašce nebo pytli, z místa utekl.

Policisté začali po muži okamžitě intenzivně pátrat, nasadili několik hlídek policistů a využili i služební psy. Neměli ale úspěch, proto žádají o pomoc veřejnost. Lidé se podle nich nemají snažit hledaného zadržet, protože může být ozbrojen.

„Poté, co muž z banky utekl, běžel směrem od ulice Palackého do ulice Krátká č.p. 903, kde se málem srazil s ženou v bílém kabátě. Její svědectví by nám mohlo pomoci, proto žádáme tuto ženu, aby se policistům ozvala a poskytla jim případné informace,“ sdělili policisté.

Pachateli hrozí vězení na dva roky až deset let.

Tagy: